Ove Sprogøe

UDGIVELSESDATO 07-12-2016
FORFATTER Jacob Wendt Jensen
ISBN 9788771805307
FILSTØRRELSE 5,40 MB
FILNAVN Ove Sprogøe.pdf
Defalske9ere.dk Ove Sprogøe Image
Ove Sprogøe var gennem sin 50 år lange karriere en af Danmarks absolut mest populære skuespillere. Han blev folkeeje i rollen som Egon Olsen i Olsen-Banden og som dr. Hansen i Matador, men han er kendt for meget mere end det.Ove Sprogøe mestrede alt fra det lette og muntre rollefag på film som i 'Ved Kongelunden' til det mere alvorlige i Scherfigs 'Den forsvundne fuldmægtig'. På teatret spændte hans repertoire fra 'Nøddebo Præstegård' over klassiske stykker af Holberg og Molière til Becketts absurde teater, foruden oplæsning, revy, tv-satire og alt det andet. I alt nåede han at medvirke i 159 film og mere end 130 teaterstykker.Ove Sprogøe var samtidig et af branchens mest private mennesker. Han værnede om sit familieliv og åbnede så godt som aldrig sit hjem for offentligheden.For første gang kommer nu den samlede historie om den folkekære skuespillers liv på film og teater og bag hjemmets fire vægge, baseret på et omfattende kildemateriale og mere end 90 nye interviews med den nære familie, private venner samt en perlerække af dansk film og teaters største navne.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Ove Sprogøe er en god bog. Denne bog er skrevet af forfatter Jacob Wendt Jensen. På vores hjemmeside defalske9ere.dk kan du læse Jacob Wendt Jensen bog online og også downloade det gratis!

Henning Sprogøe - Wikipedia, den frie encyklopædi

Ove Sprogøe. 3,807 likes · 1 talking about this. Ove Sprogøe ️

Kendtes gravsted

Ove Sprogøe er kendt og elsket for sine mange roller på film, tv og teater, ikke mindst som Egon Olsen i Olsen Banden og doktor Hansen i Matador.Han huskes som komikeren og karakter-skuespilleren, hvis force var den kvikke replik, den stille dialog og de store monologer.

RELATEREDE BØGER

Die neuen Weltwunder
Scenen skifter
101 Dalmatinere
En lille bog om glæden ved at blive nattetisser
Böhmerwald - Stausee Lipno, Kompass Wander- u. Radwanderkarte 2024
En kok gik amok
Jonas og dragens blod
En let bog om: Dinosaurer
Schön war s im Internat Ulrike
Afdeling Ariso
Nøglen, MP3