Danske sagn og eventyr

UDGIVELSESDATO 13-05-2019
FORFATTER Axel Olrik
ISBN 9788726125979
FILSTØRRELSE 7,27 MB
FILNAVN Danske sagn og eventyr.pdf
Defalske9ere.dk Danske sagn og eventyr Image
'Den store VildmoseI gamle dage har man kunnet sejle fra Vesterhavet lige ind i den store Vildmose og derfra ind i Limfjorden. Byen Vadum fik da navn af, at der her var vadested over sundet mellem Vildmosen og Limfjorden. Men så hævede der sig en uhyre fugl af havet, og ved sine vingeslag kastede den sand i indløbet til Vildmosen.'Den danske folkemindeforsker Axel Olrik har indsamlet en lang række danske sagn og eventyr, som er blevet fortalt og genfortalt igennem århundreder. Der findes både korte og længere historier. Nogle knytter sig til en særlig egn, mens andre fortæller om dyr og mennesker. Der er også kendte folkeeventyr i blandt såsom eventyret om Kong Lindorm, Mikkel Ræv og Klavs Skade og Vildering Kongesøn og Miseri Mø.Axel Olrik (1864-1917) var en dansk forfatter og folkemindeforsker. I løbet af sit liv udgav han en lang række bøger om dansk og nordisk folklore, mytologi og genfortællinger af sagn.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Danske sagn og eventyr er en god bog. Denne bog er skrevet af forfatter Axel Olrik. På vores hjemmeside defalske9ere.dk kan du læse Axel Olrik bog online og også downloade det gratis!

Danske eventyr i Iran - historie-online.dk

Rapportér et problemfra Den Danske Ordbog Den Danske Ordbog.Det Danske Sprog- og Litteraturselskab 2018. Første udgave af ordbogen udkom 2003-5. Denne artikel blev første gang udgivet i den trykte version af ordbogen 2003-5.

Full text of "Eventyr skrinet: gamle danske Sagn og Eventyr"

Find de bedste bogpriser og alle anmeldelser af Danske sagn og eventyr af Axel Olrik

RELATEREDE BØGER

Det syvende barn
Matematisk analyse
Prins Hamlet af Svaneke
Fortællinger om livet døden og kærligheden
The Elf Queen s Children 6: The Dying Valley
Stellas frihet
Krig, kirurgi og kærlighed
Kost og hyperaktivitet
Een vleugje magie 1-2
Poq den første grønlænder i Danmark som kom hjem igen
En endnu uvidendes dagbog