Krestens breve og dagbøger

UDGIVELSESDATO 10-04-2012
FORFATTER Kresten Andresen
ISBN 9788702103793
FILSTØRRELSE 1,55 MB
FILNAVN Krestens breve og dagbøger.pdf
Defalske9ere.dk Krestens breve og dagbøger Image
Kresten Andresen var en dansksindet nordslesviger på Vestfronten som skrev breve hjem - indtil han forsvandt sporløst ved Somme i 1916.Kresten Andresen blev student i 1911 og læste derefter filosofi i København. I 1914 blev han indkaldt og gjorde tjeneste ved Regiment 86. I august 1916 blev han meldt savnet under kampene ved Somme. Hans mor håbede flere år efter krigen stadig på at sønnen var i live, men Kresten Andresen vendte aldrig tilbage. I mellemkrigsårene blev den sympatiske og begavede unge mand kendt i vide kredse, da hans mor i 1919 udgav hans breve og dagbøger med forord af Valdemar Rørdam.Krestens breve og dagbøger udgives nu for første gang siden 1919 i en mere samlet form. Hertil kommer en lang række helt nye og hidtil ukendte breve, som dukkede op for nylig i en gammel kommode på en gård i Sønderjylland. Krestens breve er den vigtigste samling soldaterbreve fra verdenskrigen vi kender her til lands - og det nærmeste vi kommer Erich Maria Remarques bog om Vestfronten.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Krestens breve og dagbøger er en god bog. Denne bog er skrevet af forfatter Kresten Andresen. På vores hjemmeside defalske9ere.dk kan du læse Kresten Andresen bog online og også downloade det gratis!

Krestens breve og dagbøger - En dansker på vestfronten i ...

Christensen, CB 2012, "Gud naade os der skal med": Kresten Andresen og Første Verdenskrig. i C Bundgård (red.), Krestens breve og dagbøger: En dansker på vestfronten i Første Verdenskrig . Gyldendal, København, s. 9-26.

Krestens breve og dagbøger — Roskilde Universitets ...

Krestens breve og dagbøger af Kresten Andresen. Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer; 23 jul.14 Af Jytte Kjær Schou. Skribent. Den menige soldat Kresten Andresen var en velformuleret og uhyre flittig brevskriver, og hans mange breve og dagbogsoptegnelser bringer os tæt på Første Verdenskrig, som soldaterne oplevede den.

RELATEREDE BØGER

Det er mere bar´ mad
Robinson Crusoe
Markedsret 2
Lyt!
Mystiska försvinnanden
Murhatalo: Osa 2
Hjem til jul
Sydhavnspædagogik
Sunakali – \
Blodskudt
Satans fodspor
Hildas skolutflykt
Forfølgeren
Die Skrupellose - Schweden-Krimi
Sovjetistan