Antikkens veje til renæssancens Danmark

UDGIVELSESDATO 08-09-2017
FORFATTER Lærke Maria Andersen Funder
ISBN 9788771841336
FILSTØRRELSE 7,31 MB
FILNAVN Antikkens veje til renæssancens Danmark.pdf
Defalske9ere.dk Antikkens veje til renæssancens Danmark Image
Da den italienske forfatter Francesco Petrarca i 1345 opdagede en samling glemte breve af den romerske retoriker Cicero, fandt han ikke kun en åndsfælle. Han fandt et kulturelt ideal - og banede vejen for renæssancen og humanismen. I de næste århundreder bredte antikkens sprog og tankegods sig på tværs af Europa gennem et netværk af humanister, der udvekslede viden på fællessproget latin. Antikkens veje til renæssancens Danmark fortæller historien om, hvordan genopdagelsen af den græske og romerske kultur nåede til Danmark og her fandt sit helt eget udtryk. Otte renæssancemænd kommer til orde, og vi møder foruden Petrarca blandt andre også den store humanist Erasmus af Rotterdam, den danske professor Erasmus Lætus, der skrev digte på latin, og kong Christian IV, der udsmykkede Frederiksborg Slot efter antikke idealer. Alle trak de på antikken som forbillede for at kunne opfylde deres egne personlige ambitioner og sætte Danmark på verdenskortet. For i renæssancen var antikken en kulturel ressource, der grundlæggende forandrede vores opfattelse af tro, kultur og samfund.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Vil du læse Antikkens veje til renæssancens Danmark-bogen i PDF-format online? Et godt valg! Denne bog er skrevet af forfatter Lærke Maria Andersen Funder. Med webstedet defalske9ere.dk læses Antikkens veje til renæssancens Danmark online nu så nemt!

Ny i Danmark

den Haan, Annet (01-09-2017). Humanister og reformatorer - Desiderius Erasmus. In Camilla Plesner Horster & Lærke Maria Andersen Funder (Eds.), Antikkens veje til renæssancens Danmark (pp. 55-78) (24 p.). Aarhus Universitetsforlag.

Renaissance antiquarianism Research Papers - Academia.edu

I Danmark er renæssancen ca. år 1500-1650. Renæssancen er altså perioden efter middel (…) Renæssancens tanker indebærer et nyt, optimistisk syn på mennesket og en fascination af verden og Ligesom antikkens tænkere og videnskabsmænd ville man undersøge alting frit, uden religiøse...

RELATEREDE BØGER

Dagar med Knubbe
Den sorte båd
Emmy 3 - (Nie)najlepsze lato
Den evige søn
I dansen
Af Hugo Davids liv
Lourdes, første dag
Superlæser
M for Maggie
Mordet på museet
Dage vi fejrer
En europæisk Danmarkshistorie
Skyggens lærling 9 - Halt i livsfare
Always and Forever, Lara Jean