Menneskets størrelse

UDGIVELSESDATO 10-02-2020
FORFATTER Marco Malvaldi
ISBN 9788772187969
FILSTØRRELSE 3,93 MB
FILNAVN Menneskets størrelse.pdf
Defalske9ere.dk Menneskets størrelse Image
Milano 1493. I byens kunstnerkvarter ses ofte en mand omkring de fyrre, der vandrer omkring fortabt i sine egne tanker. Det er Leonardo da Vinci. Han er en undseelig skikkelse, der ofte har svært ved at få betaling for sit arbejde, men han er berømt viden om. Også i Frankrig, hvor Karl 8. har sendt to ambassadører til Milano på en hemmelig mission. Alle ved nemlig, at Leonardo har en hemmelig notesbog, hvori han skriver om sine mere komplicerede projekter. Og måske endda om en uovervindelig automatisk kriger.Men der er også Ludovico il Moro, som utålmodigt venter på at få færdiggjort den storslåede rytterstatue, han har bestilt. Han får dog også brug for Leonardo, da en mand bliver fundet livløs i en have på slottet. På kroppen er der ingen tegn på vold, men alligevel bliver hans død årsag til alvorlige overvejelser. Man må så hurtigt som muligt udelukke enhver mistanke om pest, eller at der er guddommelige kræfter på spil, og Leonardo befinder sig ikke i en situation, hvor han kan nægte at hjælpe sin herre.Fem hundrede år efter Leonardo da Vincis død forener Marco Malvaldi sprog, historie, videnskab og kriminalitet, ligesom han giver en levende skildring af Leonardos mangesidede begavelse. Dette menneske, der begav sig ud på en opdagelsesrejse for at kortlægge menneskets størrelse.Uddrag af bogenLeonardo åbnede hænderne som den, der netop havde sagt noget simpelt og indlysende.”Dyrene lyver ikke. Menneskene gør det. Det er den virkelige magt, som ligger i vores ord. Og det er det, som i virkeligheden adskiller os fra dyrene. Vi kan lyve, eller rettere sagt: Vi kan fortælle om ting, der ikke eksisterer. Fortæller vi om ting, som ikke eksisterer, kan vi beskrive en hund med otte ben eller en mand med to hoveder, men for at gøre det er det ikke nødvendigt, at vi har set det, eller at vi ved, de eksisterer.”Leonardo fortsatte, mens han løftede en finger, og broder Gioachino stirrede på ham, som om kunstneren foreslog ham at male en kristusfigur med lårkort nederdel.”En stor filosof, Nicolaus Cusanus, sagde, at den evne får mennesket til at ligne Gud: evnen til at forestille sig ting, som ikke tidligere eksisterede, og at give de ting en betydning. Ethvert menneske kan, inde i sit eget hoved, give form til objekter, som ikke eksisterer, og overbevise andre om, at de er virkelige. Tænk på drager og enhjørninger.”Mens Leonardo talte, havde broder Gioachino rejst sig op med et ansigt, der var endnu grimmere end det, han bar til hverdag.”De siger altså, Leonardo, at det er Vorherre, som har givet os evnen til at lyve? At den største gave fra den almægtige er løgnen? Dette, messer Leonardo, er kætteri. De må trække Deres påstande tilbage.”Om forfatterenMARCO MALVALDI er født i Pisa 1974. Han har tidligere udgivet BarLume-krimiserien. Han har vundet både Isola d’Elba-prisen og Castiglioncello-prisen for sine krimier.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Vil du læse Menneskets størrelse-bogen i PDF-format online? Et godt valg! Denne bog er skrevet af forfatter Marco Malvaldi. Med webstedet defalske9ere.dk læses Menneskets størrelse online nu så nemt!

Menneske - Wikipedia, den frie encyklopædi

Størrelse . Større end × px Farve . Gennemsigtig Sort og hvid. Lignende billeder: skelet menneske kranium knogle død. 287 Gratis billeder af Menneskets Skelet. 348 281 68. Menneskets Skelet. 137 258 10. Uhyggelig Mørk. 343 333 45. Anatomisk Anatomi Krop. 196 227 26. Kranium Krakket Hoved. 310 335 50. Mand Stress Mandlig. 226 272 13 ...

Over 400 gratis billeder for Menneskelige Anatomi og ...

Definitionen af slægten Homo har først og fremmest været centreret omkring hjernens størrelse. Allerede i 1863 havde Thomas Huxley (1825-1895) i Menneskets plads i naturen fastlagt, at det var hjernestørrelsen, der var det definitive kriterium for Homo-slægten.

RELATEREDE BØGER

Forræderen og andre historier
Martin Luther - Den Lille Katekismus
Nickelodeon Kig & FindPaw Patrol
Rycerzem być - Jak ubrać się i zachować w różnych sytuacjach
Kalamit
De l'autre côté du miroir aux fantasmes – Une nouvelle érotique
DragonLance Krøniker #6: Mørkets dronning
De bedste af os
Torchon kniplinger
Tusenbröderna
Desertøren
Chodźcie w światłości, dopóki jest światłość
Musiklegenden Phil Spector
Forbandet blod - Askehave 1
Elfu liktenis 4: Burvju flauta
Inoorusunneq
Blodig august