Amerikanske tænkere - Lewis Mumford

UDGIVELSESDATO 08-08-2016
FORFATTER Astrid Nonbo Andersen
ISBN 9788711704172
FILSTØRRELSE 9,72 MB
FILNAVN Amerikanske tænkere - Lewis Mumford.pdf
Defalske9ere.dk Amerikanske tænkere - Lewis Mumford Image
LEWIS MUMFORD var medlem af redaktionen på en række tidsskrifter og magasiner, bl.a. The Dial og The New Republic. Han fik en betydelig rolle i Regional Planning Association of America og begyndte fra de tidlige 1930’ere at skrive fast i The New Yorker,bl.a. den velkendte Sky Line-klumme om arkitektur. Efter udgivelsen af The Culture of Cities (1938) blev Mumford portrætteret på forsiden af Time Magazine. Mumford er primært anerkendt for sin arkitektur- og litteraturkritik og sine historiske analyser af teknologi, sprog og bykultur.Amerikansk kultur og politik fylder meget i vores bevidsthed og i det danske mediebillede. Vi ved meget om det (populær)kulturelle Amerika, men det er de færreste af os, der ved særligt meget om de tænkere og tanker, der har formet den stormagt, der har så stor indflydelse på vores liv.Amerikanske tænkere er en velformidlet introduktion til de tænkere og bevægelser, der har haft størst indflydelse på det amerikanske samfund og den konkrete politiske udvikling i landet de seneste 150 år. Nogle som f.eks. Martin Luther King, Richard Rorty og Ayn Rand er mere kendte i Danmark end andre, som f.eks. teologen Reinhold Niebuhr eller den afroamerikanske borgerrettighedsaktivist W.E.B. Du Bois, men tilsammen giver udvalget et unikt indblik i USA’s idémæssige traditioner, historie og kultur. Den vil give danskerne en langt mere dybdegående introduktion til og forståelse for f.eks. USA’s udenrigspolitik, for race- og slavespørgsmålet, for USA’s særlige ideologiske historie, hvor ’liberalisme’ og ’socialisme’ f.eks. betyder noget ganske andet end herhjemme og for den store betydning, som religion – ikke mindst kristendom – har i USA.Udvalget af de 14 amerikanske tænkere (samt tea party- og occupy wallstreet-bevægelserne)er foretaget i kyndigt samråd med amerikanske idehistorikere og er skrevet af de absolut førende danske USA-eksperter som f.eks. Niels Bjerre-Poulsen, Carl Pedersen, Vibeke Schou-Tjalve og Casper Sylvest.Redaktørerne Astrid Nonbo Andersen og Christian O. Christiansen, der begge er idéhistorikere, har forsynet bogen med en fyldig indledning, der introducerer til værket og centrale begreber som liberalisme, socialisme, republikanisme og andre væsentlige politiske tankestrømme i USA.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Vil du læse Amerikanske tænkere - Lewis Mumford-bogen i PDF-format online? Et godt valg! Denne bog er skrevet af forfatter Astrid Nonbo Andersen. Med webstedet defalske9ere.dk læses Amerikanske tænkere - Lewis Mumford online nu så nemt!

Er Macklemore & Ryan Lewis et amerikansk Karpe Diem? - Dagbladet

LEWIS MUMFORD var medlem af redaktionen på en raekke tidsskrifter og magasiner, bl.a. The Dial og The New Republic. Han fik en betydelig rolle i Regional Planning Association of America og Efter udgivelsen af The Culture of Cities (1938) blev Mumford portraetteret på forsiden af Time Magazine.

Category:Books by Lewis Mumford - Wikipedia

Lewis Mumford - The City in History by Pavel Kamynin 5379 views. CONTRIBUTION OF EMINENT TOWN PLANNER by Eminent Planners 8127 views. Link. Lewis mumford. 3,457 views. Share.

RELATEREDE BØGER

Livsenergiens veje. Kinesisk lægekunst og dens muligheder i dag
Det var en gång en musiker
Elleve dage i november
Tæt på Paradis
Totaalinen sota
Søstre
Drengen der fik en hunds hjerte
Doktor Z 6 - Den mystiske bog
Asterisk
A feminista férfi - Szex és erotika
Mogens og andre noveller