Kingo CCC

UDGIVELSESDATO 13-10-2017
FORFATTER Carsten Bach-Nielsen
ISBN 9788741003115
FILSTØRRELSE 10,19 MB
FILNAVN Kingo CCC.pdf
Defalske9ere.dk Kingo CCC Image
Kirkehistorikeren Carsten Bach-Nielsen går i denne samling af studier tæt på tanker og billeddannelser i Kingos salmer. Hvor henter Kingo sin inspiration? Hvordan forarbejder han litterære indtryk; hvordan fletter det bibelske sprog og den middelalderlige tradition sammen i de salmer, vi den dag i dag synger i kirken?Kingo var og blev en mastodont. Et modsigelsens tegn for senere generationer. Han stod i vejen for nye salmedigtere. Han måtte bekæmpes eller i det mindste reduceres, for at en Brorson og en Grundtvig kunne komme til med deres kristendomstolkning. Kingo havde gjort kristendommen til en bodskristendom, der ikke behagede Grundtvig – men til gengæld faldt i god jord i de tidlige vækkelsesbevægelser i 1800-tallet. Historien om Kingos videre liv i den danske menighed og i den danske nationallitteratur – den kendte og glemte Kingo – forfølges i bogens sidste store afsnit.Bogens titel er et forsøg på et bevidst barokt ordspil- Kingo CCC kan jo læses ligeud som Kingo 300 – eller i overenstemmelse med Kingos appel til læseren i passionssalmerne: See! See! See! For Kingos salmer er digtning for synet. Øjnene må spærres op. Budskabet skal lukkes ind og prentes i øjet, bevidstheden – og på hjertet.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Bogen Kingo CCC blev skrevet den 13-10-2017 af forfatteren Carsten Bach-Nielsen. Du kan læse bogen Kingo CCC i PDF, ePUB, MOBI format på vores hjemmeside defalske9ere.dk. Her finder du også andre bøger af forfatteren Carsten Bach-Nielsen.

PDF En PDF-artikel fra www.salmedatabasen.dk af Cand. Theol ...

Get this from a library! Kingo CCC : studier udgivet i 300-året for salmedigterens død. [Carsten Bach-Nielsen]

Oplysninger om enkelte personer

All credits goes to Disney. Toothless & Night Lights Christmas Holiday Special | HOW TO TRAIN YOUR DRAGON Bonus (NEW 2019) HD - Duration: 10:21. AniBox Trailer Access 31,280,798 views

RELATEREDE BØGER

En studie i rødt
Den fattige mand og andre eventyr
Nikotinfri nu
Øjnene der så
Spørgsmålet om modersmålet
Hæklede cupcakes
Fioron - Kongestenen 3
Radregion Dänemark Ost: Auf den Inseln Sjælland, Lolland, Falster und Møn
Volvo Lastvagnar
The power of speech
Føtexsøen
Den prøvende
Genkaldelse