Etniske minoritetskvinders sociale rettigheder

UDGIVELSESDATO 01-09-2007
FORFATTER Stine Jørgensen
ISBN 9788757491944
FILSTØRRELSE 7,76 MB
FILNAVN Etniske minoritetskvinders sociale rettigheder.pdf
Defalske9ere.dk Etniske minoritetskvinders sociale rettigheder Image
Emnet for denne bog er etniske minoritetskvinders sociale rettigheder i forbindelse med integration og mulighed for lige deltagelse i samfundet. Den enkelte borgers ret til og mulighed for at deltage i samfundet, er en grundlæggende ide i alle demokratiske samfundsordener og kan siges at være et led i beskyttelsen af den enkeltes værdighed og integritet. I bogen behandles en gruppe af borgere, etniske minoritetskvinder, der som gruppe kan karakteriseres ved, at være i en marginal position i samfundet. Det betyder, at disse kvinder ikke får del i de rettigheder der tilbydes i et velfærdssamfund som det danske.Perspektivet på behandlingen af bogens problemstillinger er kvinderetligt. FN's konvention om afskaffelse af alle former for diskrimination af kvinder udgør den retlige ramme for det valgte perspektiv. Kvindekonventionen behandler ikke direkte spørgsmålet om etniske minoritetskvinders integration og lige muligheder i samfundet, men retter sig mere bredt mod alle kvinders deltagelse og inklusion i samfundet som grundlag for ligestilling mellem kvinder og mænd.Spørgsmålet om etniske minoritetskvinders sociale rettigheder i forbindelse med integration og mulighed for lige deltagelse i samfundet indeholder spørgsmål, der vedrører nær ved alle aspekter af livet. De emner, som danner grundlag for afhandlingens retsdogmatiske analyser er arbejdsmarked, seksualitet og uddannelse. Gennem kvindeperspektivet skabes en sammenhæng mellem emnerne, der tilsammen dækker flere centrale aspekter af kvindernes liv. Bogen behandler på den baggrund blandt andet spørgsmål som etniske minoritetskvinders ret til arbejdsmarkedsrelateredes sociale ydelse, tvangsægteskaber samt indholdet af udvalgte dele af barnets undervisning på grundskoleniveau. Bogen er forfatterens Ph.d.-afhandling.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Bogen Etniske minoritetskvinders sociale rettigheder blev skrevet den 01-09-2007 af forfatteren Stine Jørgensen. Du kan læse bogen Etniske minoritetskvinders sociale rettigheder i PDF, ePUB, MOBI format på vores hjemmeside defalske9ere.dk. Her finder du også andre bøger af forfatteren Stine Jørgensen.

Sådan er reglerne: Politiet må ikke bare visitere folk | Indland | DR

Įmonė Etniske Minoritetskvinders Råd dar nebuvo įvertinta. Būk pirmas, kuris įvertins! Gaukite el. laišką iškart po to kai tik atnaujinsime šį puslapį apie Etniske Minoritetskvinders Råd. Tiesiog įveskite savo el. paštą čia

Interkulturelt Kvinderåd :: OpenCorporates

Civile og politiske rettigheder og økonomiske, sociale og kulturelle rettigheder er dog ofte formuleret forskelligt. Institut for Menneskerettigheder arbejder med mange forskellige problemstillinger, der handler om økonomiske og sociale menneskerettigheder, fx hjemløse borgeres rettigheder.

RELATEREDE BØGER

Grænsen
Maigret og den døde kaptajn
USA East
Stories of Thor
Чистачът на басейни – Eротика
Seksten år
Hjernen
Molly 1 - Den lille smuglerhund
Kompetencetilegnelse igennem læringsprocesser
Følelseshåndtering og relasjonsbygging i skolen : en emosjonsfokusert tilnærming
Min hemmelighed
Pjok og Petrine 2 - Den første ridetime
Kaptajn Underhyler i farver (2) - Kaptajn Underhylers kamp mod de hvæsende wc'er
Klapperslangen