Prædikener

UDGIVELSESDATO 11-06-2019
FORFATTER C. Hostrup
ISBN 9788711651995
FILSTØRRELSE 6,24 MB
FILNAVN Prædikener.pdf
Defalske9ere.dk Prædikener Image
En fin samling grundtvigiansk inspirerede prædikener tilsat komedieforfatter og teolog Hostrups eget fingeraftryk. Dette kommer blandt andet til udtryk i den sproglige form, en personlig og trohjertet stil, der indfører et helt nyt sprog i folkekirkens forkyndelse; det er komedieforfatteren, der står på prædikestolen. En interessant nyskabende teologisk forkyndelse, som har sin rod i det 19. århundrede.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Jens Christian Hostrup, 1818-1892, dansk digter, dramatiker og præst.Han virkede fra 1854 til 1880 som præst i Silkeborg og Hillerød. Han skrev sideløbende med teologistudiet, ofte under pseudonymet 'Jens Kristrup' (Christrup), fik sit gennembrud i 1844, året efter han blev uddannet teolog, med sangspillet 'Gjenboerne'. Komedierne, som i den grad var humoristisk-kritiske kommentarer til det politiske og kulturelle liv, forsinkede derfor hans adgang til den egentlige danske nationalscene, og først i 1848 fik han opført et stykke på Det Kongelige Teater, nemlig 'Eventyr paa Fodreisen'. Stykket var en stor succes, og måske derfor kom samme år kom også 'Gjenboerne' på teatrets faste repertoire.Teologisk og politisk var Hostrup stærkt inspireret af Grundtvig og arbejdede især i de sidste år videre i dennes ånd.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Bogen Prædikener blev skrevet den 11-06-2019 af forfatteren C. Hostrup. Du kan læse bogen Prædikener i PDF, ePUB, MOBI format på vores hjemmeside defalske9ere.dk. Her finder du også andre bøger af forfatteren C. Hostrup.

Prædikener

Det viste sig desvårre økonomisk umuligt at få udgivet prædikener til alle søn- og helligdage efter begge tekstrækker. Men i stedet er de udgivet her på nettet. (På de søndage, som dækkes af bogen, er det dog her i de fleste tilfælde andre prædikener end i bogen). Prædikenerne suppleres af et antal salmer af Frederik Hjerrild.

Prædikener fra et liv

Gå på opdagelse i Aalborg Stifts store prædikesamling. Søg i prædikener fra 1998 og frem til i dag. Det er præster i hele stiftet, der løbende bidrager til samlingen.

RELATEREDE BØGER

Dansk Kriminalreportage 1983
Легион обречённых
Fortabt I Dig 1
Opgøret mellem filosofi og retorik
Turen går til bøgernes verden
Ants
Italia Nord-Ovest
Behandling af stress, angst og depression uden medicin eller terapi
Danke, liebes Hausgespenst
Norwegen
Kesäseksi 2: Ranta
Dotty Detektiv (1) Den superhemmelige agent
Den fattige guvernante
Doktor Miez – Das verschwundene Sumselschaf (Band 1)
Keep it simple
Revealing and Concealing in Antiquity
K for Klara (18) -Uvenner for evigt!