H.C. Andersen og Heiberg

UDGIVELSESDATO 03-03-2017
FORFATTER Niels Birger Wamberg
ISBN 9788711683958
FILSTØRRELSE 7,36 MB
FILNAVN H.C. Andersen og Heiberg.pdf
Defalske9ere.dk H.C. Andersen og Heiberg Image
Som ganske ung lærte H.C. Andersen balleteleven Johanne Luise Pätges at kende. Johanne giftede sig siden med digteren Johan Ludvig Heiberg, og det er netop forholdet mellem disse to mænd, der er omdrejningspunktet for Niels Birger Wambergs værk. Baseret på blandt andet memoirerværker, breve, dagbøger og teatercensurer er det fortællingen om to af Danmarks største kulturpersonligheder i det 19. århundrede; et forhold, som var præget af både venskab og fjendskab.Niels Birger Wamberg (f. 1930) er en dansk litteraturhistoriker med mag.art. i litteraturhistorie fra 1959. Allerede i 1960 blev han ansat ved Danmarks Radio i teater- og litteraturafdelingen, og i 1969 blev han ansat som lektor ved Danmarks lærerhøjskole. Wamberg er især kendt for sine mange radioprogrammer, som han lavede først som fastansat og efterfølgende som freelancer. Det vurderes, at Wamberg har været med til at lave op imod 1500 programmer om litteratur, teater og musik. En række af disse radiosamtaler og -foredrag er blevet udgivet i bogform, blandt andet 'Sandheden er fuld af løgn' om Klaus Rifbjerg (1980).
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

H.C. Andersen og Heiberg er en god bog. Denne bog er skrevet af forfatter Niels Birger Wamberg. På vores hjemmeside defalske9ere.dk kan du læse Niels Birger Wamberg bog online og også downloade det gratis!

H.C. Andersen - Wikipedia, den frie encyklopædi

Indledning H.C. Andersen som paradigme. H.C. Andersens levnedsløb, som på mangfoldige måder afspejles og reflekteres i hans forfatterskab, påkalder sig særlig interesse, ikke fordi han oplevede mere eksotiske og mærkværdige ting i sit liv end så mange andre, der kom ud at rejse og kom i berøring med betydelige kunstnere og højtstående samfundskredse i såvel Danmark som i andre ...

Johan Ludvig Heiberg - Wikipedia, den frie encyklopædi

H.C. ANDERSEN OG HEIBERG, Niels Birger Wamberg, emne: litteraturhistorie, Undertitel: 'Åndsfrænder og Åndsfjender'. Softback fra Politikens Forlag, 1971. 300 sider. Ydre brugsspor (men ikke noget med løs ryg og løse sider)

RELATEREDE BØGER

Starkare än du
Ond bråd död
Og vinderen er ...
The Moving Picture Girls
Strejftog Gennem Danmark med Dancker
Kritisk teori og samtidsanalyse
Inselfreuden
Sælgeren
Tre minutter
Udgående fartøj
Gödselbrunnsmordet i Skaraborg
Mecklenburgische Seen
Henrettet på vei fra retten
Ishotellet 3: Nycklar av is
Tillfälligheternas spel
Pigen der ledte efter sin skygge
Farvel til Caribien?
Se en hund
Dark Artifices Box Set