Fra kronprinsesse til statsministerkandidat

UDGIVELSESDATO 28-10-2016
FORFATTER Peter Heyn Nielsen
ISBN 9788771902648
FILSTØRRELSE 7,38 MB
FILNAVN Fra kronprinsesse til statsministerkandidat.pdf
Defalske9ere.dk Fra kronprinsesse til statsministerkandidat Image
Mette Frederiksen er gennem sin karriere ofte blevet kaldt en ”ægte” socialdemokrat. Men hvad vil det egentlig sige – og hvordan har hun fået det prædikat?Dette er historien om Mette Frederiksen og hendes vej til toppen af dansk politik. Hun blev valgt til Folketinget i 2001, og bogen er samtidig fortællingen om Socialdemokraternes oftest kaotiske historie i samme periode. Her var Mette Frederiksen først den unge, venstreorienterede super-europæer, der siden blev kronprinsesse for til sidst at blive partiets statsministerkandidat.Bogen giver indblik i de mange dramatiske og komplicerede forløb, der udgør vilkårene for at agere i dansk politik. Hvordan foregår magtkampene internt i et parti, der bejler til statsministerposten? Hvordan fornyer et parti sig, der har over hundrede år på bagen? Hvordan går man i lære som statsminister? Det er et udpluk af de spørgsmål, som bogen kaster lys over.Uddrag af bogenHun var også kritisk overfor sit parti, og hun var ikke bange for af og til at lufte denne kritik offentligt, selvom et folketingsvalg rykkede stadigt tættere på: “Den politiske debat er død. Ingen diskuterer, hvor samfundet skal bevæge sig hen. Det har Socialdemokratiet et stort ansvar for. Det går jo godt, mange er tilfredse med deres liv, men faktum er, at hundredtusinder er sat ud på et sidespor. Vi er ikke ambitiøse nok på deres vegne,“ udtalte hun eksempelvis så sent som i september 2001. Hun efterlyste et generationsskifte i S. Det handlede om personer, men også om, hvad partiet skulle kæmpe for.Om forfatterenPeter Heyn Nielsen er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet. Han var i en årrække tilknyttet et forskningsprojekt om det danske statsministerembede samme sted og har udgivet flere videnskabelige artikler om dansk politisk historie. Til daglig er han adjunkt i samfundsfag på Læreruddannelsen på Campus Carlsberg, Professionshøjskolen UCC.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Bogen Fra kronprinsesse til statsministerkandidat blev skrevet den 28-10-2016 af forfatteren Peter Heyn Nielsen. Du kan læse bogen Fra kronprinsesse til statsministerkandidat i PDF, ePUB, MOBI format på vores hjemmeside defalske9ere.dk. Her finder du også andre bøger af forfatteren Peter Heyn Nielsen.

H.K.H. Kronprinsesse Mary får overrakt blomster ved ankomsten til...

Ordfører i Oslo, Marianne Borgen, H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit, gründer og vinner av Female Entrepreneur 2016, Kathrine Molvik I dag utnevnte H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit henne til vinner av Female Entrepreneur 2016 og hovedprisen på en halv million kroner fra Innovasjon Norge.

Kronprinsesse Mary ankommer til nytårstaffel 2018 - YouTube

Annegret Kramp-Karrenbauer trekker seg både som partileder og statsministerkandidat for Angela Merkels kristendemokratiske parti CDU. Kramp-Karrenbauer, som omtales som statsminister Angela Merkels kronprinsesse, bekreftet mandag at hun trekker seg.

RELATEREDE BØGER

Uddannelse for de mange
Skarb Arubaby
Smukke & lille skat
Sommerfuglen på Balis himmel
Malena och killingarna
Efterladte Digte
Nisse Alf i skoven
Det var den nat
Vindgudens sten
Allan Falk 1980-1981
Operaatio Charlie