Kritisk By / Critical City

UDGIVELSESDATO 05-03-2019
FORFATTER Kristoffer Lindhardt Weiss
ISBN 9788774074366
FILSTØRRELSE 9,47 MB
FILNAVN Kritisk By / Critical City.pdf
Defalske9ere.dk Kritisk By / Critical City Image
Kritisk By er en debatbog, der gennem essays, billeder og interviews med førende arkitekter og byforskere diskuterer den danske velfærdsby anno 2019. Verdensberømt for rent havnevand man kan bade i, en enestående cykelkultur og store investeringer i generøse offentlige rum og bygninger. De danske velfærdsbyer har oplevet en historisk vækst i antallet af indbyggere. Havnearealer er blevet til nye blå parker, cykelstier og rekreative aktiviteter dukker op overalt i byens rum. Men velfærdsbyen er på meget kort tid blevet et sted, hvor færre og færre mennesker med lav - og mellemindkomst har råd til at bo, hvor boligpolitkken har fejlet og klimaomstillingen er både besværlig og langsom. Det har store konsekvenser for mange mennesker, og sætter pres på byen som et rum, hvor alle sociale lag kan finde en plads. På to årtier er vores grundforestilling om byen som et tilgængeligt, fælles rum, for alle de mennesker, der ønsker at opsøge det urbane liv blevet vendt på hovedet. Velstandsbyen er kommet for at blive, og den er ikke for de mange. Centrale bybegreber som liveability, gentrificering, fællesskab og risiko diskuteres for at forstå de byideologiske strømninger, der definerer nutidens byer. Kritisk By henvender sig bredt til faggrupper med interesse for byudvikling og samtidsarkitektur. Den er skrevet på en måde, så personer med interesse for byudvikling i al almindelighed kan læse med.Bogen er dobbeltsproget, Dansk/engelsk.Kritisk By / Critical City er baseret på - og en viderebearbejdning af - to temanumre af fagbladet Arkitekten (2016 11/12) om det urbanistiske begreb liveability, hvor Kristoffer Lindhardt Weiss var gæsteredaktør i tæt samarbejde med Arkitektens faste redaktører, Martin Keiding (chefred.) og Anne Pind.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Bogen Kritisk By / Critical City blev skrevet den 05-03-2019 af forfatteren Kristoffer Lindhardt Weiss. Du kan læse bogen Kritisk By / Critical City i PDF, ePUB, MOBI format på vores hjemmeside defalske9ere.dk. Her finder du også andre bøger af forfatteren Kristoffer Lindhardt Weiss.

Kritisk By — Arkfo

Kritisk By / Critical City - Kristoffer Lindhardt Weiss - Bog Indbinding: Paperback Kritisk By er en debatbog, der gennem essays, billeder og interviews med førende arkitekter og byforskere diskuterer den danske velfærdsby anno 2019.

Kritisk By/ Critical City - Arkitektens Butik

Kritisk By / Critical City KLEIN Form til Velfærd Art of Many Gottlieb Bindesbøll Den ny bølge i dansk arkitektur / The new wave in Danish Architecture Japanisme på dansk Life between buildings JACOBSEN Arkitekturen og sanserne Rummets arkitektur - Arkitekturens rum C.F. Hansen Poul Kjærholm Nordisk Arkitektur Arkitekten Finn Juhl...many more.Please visit our shop to see the books ...

RELATEREDE BØGER

Norra Roslagen
El mago de Oz
Islandske riddere og dannebrogsmænd. 1808-1918
Det tidlige forår
Brianconnais - Queyras
Barnevognshaiku
Tøger
I begyndelsen var vreden...
Modemysteriet
Doktor Z 6 - Den mystiske bog
Sorgbogen - Til dig der har mistet
A feminista férfi - Szex és erotika
Sallys særlige søster