Peter Andreas Heiberg og Thomasine Gyllembourg: en beretning støttet på efterladte breve 2

UDGIVELSESDATO 12-01-2017
FORFATTER Johanne Luise Heiberg
ISBN 9788711705322
FILSTØRRELSE 10,33 MB
FILNAVN Peter Andreas Heiberg og Thomasine Gyllembourg: en beretning støttet på efterladte breve 2.pdf
Defalske9ere.dk Peter Andreas Heiberg og Thomasine Gyllembourg: en beretning støttet på efterladte breve 2 Image
Den dramatiske historie om Peter Andreas Heiberg (1758-1841) og Thomasine Gyllembourgs (1773-1856) ægteskab og skilsmisse baseret på breve, indsamlet og udvalgt af deres svigerdatter, Johanne Luise Heiberg.Tiden er årene før og efter år 1800. Peter Andreas Heiberg er en polemisk herre, der gennem satiriske skuespil og smædeskrifter kritiserer landets magthavere. Thomasine er Peter Andreas’ unge elev, og hun er blot 16 år, da de bliver gift. Thomasine er en lidenskabelig kvinde, der higer efter kærlighed. Men Peter Andreas er ikke nær så interesseret i sin ægtefælle som i sine politiske mærkesager. I 1799 bliver Peter Andreas landsforvist og to år senere rammes han af en ny skandale. Thomasine vil skilles. Det vækker et ramaskrig i samtiden, og Peter Andreas får gennemtrumfet at parrets fælles barn, den senere direktør for Det Kgl. Teater, Johan Ludvig Heiberg, bliver adskilt fra sin mor. De to finder dog sammen igen efter farens død.Dette er ikke bare historie om to viljestærke personligheder og et ægteskab, der går i stykker, det er også historien om et Danmark, der bevæger sig fra oplysningstid til romantik.Johanne Luise Heiberg (1812-1890) var en dansk skuespillerinde, dramatiker og forfatter. Hun voksede op under fattige kår i datidens København, men formåede at stige til tops i den danske kulturelite og var fra 1826-64 den mest benyttede skuespillerinde på Det Kgl. Teater. Siden arbejde hun som sceneinstruktør og skribent.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Vil du læse Peter Andreas Heiberg og Thomasine Gyllembourg: en beretning støttet på efterladte breve 2-bogen i PDF-format online? Et godt valg! Denne bog er skrevet af forfatter Johanne Luise Heiberg. Med webstedet defalske9ere.dk læses Peter Andreas Heiberg og Thomasine Gyllembourg: en beretning støttet på efterladte breve 2 online nu så nemt!

Peter Andreas Heiberg Og Thomasine Gyllembourg...

Johanne Luise Heiberg, Peter Andreas Heiberg og Thomasine Gyllembourg - en beretning støttet paa efterladte breve, 1882, 4. gennemsete udgave med tillæg og oplysninger ved Aage Friis og Just Rahbek, 1947. Bind 1-2. Elisabeth Hude, Thomasine Gyllembourg og hverdagshistorierne...

Peter Andreas Heiberg og Thomasine Gyllembourg | Open Library

Osta kirja Peter Andreas Heiberg og Thomasine Gyllembourg: en beretning støttet på efterladte breve 1 Johanne Luise Heiberg (ISBN 9788711827284) osoitteesta Adlibris.fi. Ilmainen toimitus yli 16,90 euron tilauksiin. Meillä on miljoonia kirjoja, löydä seuraava lukuelämyksesi tänään!

RELATEREDE BØGER

Madigan
Ludolf Nielsen
The Chestnut Man
Mansfield Park
En som Hodder
Wally & Chrissy #5: Wally Goes Missing
Ild og tal
Sista sömnen
Dybdepsykologi - fra Freud til Grof
Afrikas kilder
Hammershøi i Davids Samling
Pipaluk
Motivasjon i matematikk
Ondskabens kælder
Ulvefælden
Fanget på Guantanamo
Pjok og Petrine 14 Den skøre badedag
Døden venter
Vinter, Grøn Fagklub