En tysk provins. Danmark under den anden verdenskrig

UDGIVELSESDATO 26-09-2019
FORFATTER Børge Outze
ISBN 9788726211467
FILSTØRRELSE 8,60 MB
FILNAVN En tysk provins. Danmark under den anden verdenskrig.pdf
Defalske9ere.dk En tysk provins. Danmark under den anden verdenskrig Image
I løbet af besættelsen måtte nazisterne indse, at det blev sværere end først antaget at indlemme Danmark i Tyskland som en slags tysk provins af ligesindede. Ikke mindst var kongen et problem. Ikke blot var hans holdning til nazisterne og føreren selv kølig, men han insisterede også på at deltage i kulturelle begivenheder, der gik imod besættelsesmagtens interesser, at anerkende tyskfjendtlige danske forfattere og at erklære offentligt, at han ville overdrage riget lige så frit til sin søn, som han havde modtaget det af sin far. Det blev mere og mere tydeligt, at kongen ikke var interesseret i at blive en del af det storgermanske rige.Børge Outze (1912-1980) var en af de mest indflydelsesrige personer for den danske avispresse under og efter 2. verdenskrig. Som journalist, debattør og modstandsmand stiftede han under besættelsen den illegale modstandsavis, der senere skulle blive til Dagbladet Information. Outze udviste allerede som militærnægter i sin ungdom den oprørske natur, der også var karakteristisk for hans journalistiske arbejde. Indtil sin død virkede han i 35 år som redaktør for Information, hvor én mission gennemsyrede hans arbejde - altid at være kritisk overfor magthaverne.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Bogen En tysk provins. Danmark under den anden verdenskrig blev skrevet den 26-09-2019 af forfatteren Børge Outze. Du kan læse bogen En tysk provins. Danmark under den anden verdenskrig i PDF, ePUB, MOBI format på vores hjemmeside defalske9ere.dk. Her finder du også andre bøger af forfatteren Børge Outze.

10 vigtige begivenheder under Anden Verdenskrig - Kristeligt Dagblad

Unavailable. HISTORISKE DAGE. Helte og skurke under 2. verdenskrig. 1 year ago 1 year ago. Og hvad fik Christian Kryssing til gå i tysk tjeneste for Frikorps Danmark og kæmpe på den blodige Helt Skurk Bo Lidegaard Thomas Harder Den Anden Verdenskrig Christian Peter Kryssing Historiske...

Danmark under 1. Verdenskrig

Rakuten Kobo'dan Børge Outze tarafından "Danmark under den anden verdenskrig. Bind 4" kitabını okuyun. Børge Outze var en af de største skikkelser inden for den illegale danske presse under anden verdenskrig og forblev en stor autoritet på området om Danmark under besættelsen.

RELATEREDE BØGER

Den voldsomme hændelse
Mussolini-kanalen
S.O.S og den hemmelige grotte (7)
Czerwone buciki
Pouls eventyr og andre fortællinger for børn
En ø i solen
Størst af alt er kærligheden
To sønner
Forsvundet skat
Eva under isen
Matched - Cassias valg
Panserhjerte
Slimsnegle fra det ydre rum!
Madsens meditationer
Pilefløjter
Pigen og sommerfuglen