Danmark under den anden verdenskrig. Bind 2

UDGIVELSESDATO 25-10-2019
FORFATTER Børge Outze
ISBN 9788726211092
FILSTØRRELSE 9,42 MB
FILNAVN Danmark under den anden verdenskrig. Bind 2.pdf
Defalske9ere.dk Danmark under den anden verdenskrig. Bind 2 Image
'Danmark vågnede den 10. april 1940 – en onsdag morgen – efter den mørkeste nat i sin historie og erkendte, at besættelsen ikke var noget mareridt.Den var virkelighed.Herrer vi havde af himmelens vrede. For nu råded tysken i Danmark. Og som i Niels Ebbesens dage var der ’mange om skylden og flere om skaden, fjenden på borgen og falskhed på gaden’. Kun ingen Niels Ebbesen!'Børge Outze var en af de største skikkelser inden for den illegale danske presse under anden verdenskrig og forblev en stor autoritet på området om Danmark under besættelsen. Hans fire bind om Danmark under anden verdenskrig belyser krigen fra mange forskellige sider.Andet bind fortæller blandt andet om den 10. april, hvor ingen længere kunne benægte, at besættelsen var en realitet, de mange ændringer i bybilledet og i mentaliteten samt om rygterne, der gik i Danmark om tyskernes fremgang i Norge og attentatet på kong Haakon og kronprins Olav.Børge Outze (1912-1980) var en af de mest indflydelsesrige personer for den danske avispresse under og efter 2. verdenskrig. Som journalist, debattør og modstandsmand stiftede han under besættelsen den illegale modstandsavis, der senere skulle blive til Dagbladet Information. Outze udviste allerede som militærnægter i sin ungdom den oprørske natur, der også var karakteristisk for hans journalistiske arbejde. Indtil sin død virkede han i 35 år som redaktør for Information, hvor én mission gennemsyrede hans arbejde - altid at være kritisk overfor magthaverne.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Bogen Danmark under den anden verdenskrig. Bind 2 blev skrevet den 25-10-2019 af forfatteren Børge Outze. Du kan læse bogen Danmark under den anden verdenskrig. Bind 2 i PDF, ePUB, MOBI format på vores hjemmeside defalske9ere.dk. Her finder du også andre bøger af forfatteren Børge Outze.

Jøder i Danmark under 2. verdenskrig - Religion.dk

"Anden verdenskrig 1942-45" er historiker Aage Trommers skildring af de tre sidste år af krigen. Bogen formidler overskueligt og præcist, hvordan krigen Aage Trommer gjorde sig særlig bemærket med din disputats fra 1971 om jernbanesprængningerne under den tyske besættelse af Danmark.

Danmark under den anden verdenskrig. Bind... | Rakuten Kobo

Danmark Under 2. Verdenskrig book. Read reviews from world's largest community for readers. Start by marking "Danmark Under 2. Verdenskrig: Oprop!, Operation Weserubung, Angrebet Pa Norge Under 2. Verdenskrig, de Hvide Busser" as Want to...

RELATEREDE BØGER

Alla bära de svärd
Den store revolution 1789 - 1799
Коновалов
Trappestenen
Lev mere tænk mindre
Kaptajn Dinesen. Ild og blod
Alle elsker fyrværkeri
Dengang med hunden
101 poetry slam ideer
IMAGO - the therapy of love
Portugal: Autocamper map - Motorhome Stopover
Płomienie winy: część 3