En verden af vendinger

UDGIVELSESDATO 09-07-2018
FORFATTER Lise Søelund
ISBN 9788771909296
FILSTØRRELSE 5,23 MB
FILNAVN En verden af vendinger.pdf
Defalske9ere.dk En verden af vendinger Image
Verden er en mangfoldighed af kulturer og traditioner, og vi har altid interesseret os for, hvordan mennesker andre steder i verden ser ud og lever. Da de første opdagelsesrejsende drog ud i verden, var det ikke alene for at bemægtige sig nye landområder, men lige så meget for at finde det anderledes. Mange fordomme eller stereotyper om andre mennesker eksisterede, og man forestillede sig antipoder, der gik med fødderne opad og hovedet nedad, enøjede kykloper og sultne kannibaler, men virkeligheden var, at mennesker trods ulig hudfarve og skikke lignede hinanden. I dag, hvor globaliseringen har bragt os tættere sammen reelt og via teknologien, kan vi ikke være i tvivl om, at mennesker i verden er mere ens end forskellige, og alligevel er vi stadig tilbøjelige til at danne stereotyper af flygtningene og anderledes troende, som kommer til vort land. Bogen bekæmper stereotypdannelserne og motiverer til medmenneskelighed, tolerance og åbenhed.Uddrag af bogenKundskab og viden er lys, og det findes kun der, hvor solens stråler kan nå ind, men med kundskaben følger også tolerance, forståelse og forsonlighed. Alt sammen forhold, som vi har brug for, når vi skal forholde os til den verden, som solen lyser på, og de mennesker, vi støder på. Først med udgangen fra hulen forstår vi, hvad rigtige mennesker er, og erfarer, at de findes bag hudfarven, tørklædet, hundehovedet, barbarsproget, rosenkransen og andre ydre fremtoninger, for kort sagt, så finder vi indgangen til mennesket og selve hjertet.Om forfatterenLise Søelund er cand.mag. i idéhistorie, har et omfattende forfatterskab bag sig med Søren Kierkegaard som speciale og er ansat på Silkeborg Bibliotek som husfilosof. Lise Søelund har gjort det til sin livsopgave at formidle eksistentielle tanker såvel mundtligt som skriftligt og er også en flittig boganmelder.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Vil du læse En verden af vendinger-bogen i PDF-format online? Et godt valg! Denne bog er skrevet af forfatter Lise Søelund. Med webstedet defalske9ere.dk læses En verden af vendinger online nu så nemt!

Vidste du det? Disse ord og vendinger blev opfundet af ...

Første afsnit af podcastserien "U-vendinger - Fortællinger om at sætte kurs mod strømmen", er historien om min egen u-vending. Det er samtidig historien om, hvorfor jeg laver denne podcastserie. Du kan lytte til historien ved at klikke på billedet eller finde "U-vendinger" i din podcast-app.

EN VERDEN AF VENDINGER - Et essay om mennesker af Lise ...

Verden er en mangfoldighed af kulturer og traditioner, og vi har altid interesseret os for, hvordan mennesker andre steder i verden ser ud og lever. Da de første opdagelsesrejsende drog ud i verden, var det ikke alene for at bemægtige sig nye landområder, men lige så meget for at finde det anderledes.

RELATEREDE BØGER

Historien om en dreng
Kajak
Verdens værste slyngler
De dødes fjord
Den unge Grundtvigs lidelser
Historien om det hele
Rasmus i kamp
Minnen från mitt vistande i Afrika
Fredrika Bremer
Vinter- og julehistorier
Mord im Dirnenhaus
Löftet del 4
Et venskab
Gældssanering i praksis og gældssanering i konkurs
Romantik på rulleskøjter
Blodskyld
After - Lykken
Mindfulness i naturen
Flyvefisk og døde vande
Memoirer