Dansk : nabosprog og fremmedsprog

UDGIVELSESDATO 16-01-2017
FORFATTER Robert Zola Christensen
ISBN 9789144110646
FILSTØRRELSE 7,34 MB
FILNAVN Dansk : nabosprog og fremmedsprog.pdf
Defalske9ere.dk Dansk : nabosprog og fremmedsprog Image
Af geografiske, kulturelle og sproghistoriske årsager har der været en tilbøjelighed til at betragte dansk og svensk som nabosprog. Det er der gode grunde til. Både dansk og svensk tilhører den nordiske sprogstamme, og helt frem til middelalderen har der været tale om et temmelig ensartet dialektområde, hvor svenske og danske købmænd udmærket kunne handle med hinanden. Men siden 1200-1300-tallet har sprogene bevæget sig længere og længere væk fra hinanden.Spørgsmålet melder sig, om dansk og svensk er i færd med at gå fra at være nabosprog til at være fremmedsprog, selv om de to sprog stadigvæk besidder mange ligheder. I en nutidig, multietnisk og globaliseret verden er dansk ikke nødvendigvis et nabosprog, du burde forstå, men måske snarere et fremmedsprog, der er let at lære. Det er på den baggrund, bogen du har i hænderne, er blevet til.Dansk - nabosprog og fremmedsprog henvender sig primært til dig, som kan svensk og studerer dansk på en højere læreanstalt i Sverige. Bogen behandler den svære danske udtale, den danske grammatik, det danske ordforråd og den danske sproghistorie. Løbende bliver der foretaget elevante sammenligninger med svensk. 'Dansk : nabosprog og fremmedsprog' er en opdateret og omarbejdet udgave af 'Dansk for svensktalende', der udkom første gang 2007.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Dansk : nabosprog og fremmedsprog er en god bog. Denne bog er skrevet af forfatter Robert Zola Christensen. På vores hjemmeside defalske9ere.dk kan du læse Robert Zola Christensen bog online og også downloade det gratis!

Fremmedsprog og digital markedskommunikation | UddannelsesGuiden

Dansk - nabosprog og fremmedsprog henvender sig primært til dig, som kan svensk og studerer dansk på en højere læreanstalt i Sverige. Bogen behandler den svære danske udtale, den danske grammatik, det danske ordforråd og den danske sproghistorie.

Dansk - nabosprog og fremmedsprog - Lund University

Dansk er et nordgermansk sprog af den østnordiske (kontinentale) gruppe, der tales af ca. seks millioner mennesker. Det er stærkt påvirket af plattysk. Dansk tales også i Sydslesvig (i Flensborg ca. 20 %) samt på Færøerne og Grønland . Dansk er tæt forbundet med norsk.

RELATEREDE BØGER

Rejsen til Kjørkelvik
Jeg vil også ride!
Vom Himmel zur Hölle - Tatsachenroman
Det ottende bud
Kärlekens tid
Maigret og de brave folk
I sidste sekund
Privat og diskret
DE MØRKE ÅR
Tenerife - Teneriffa
Lige nu er allerede i morgen
Fem stormagter
Bliv en Bedre Far - I Dag!
Die wilden Westler von Santa Muh
Silverarken
Tusindfryd/Millioner mord
Gastric Bypass