Tysklandsarbejderen

UDGIVELSESDATO 20-02-2019
FORFATTER Linda Lassen
ISBN 9788770302166
FILSTØRRELSE 5,78 MB
FILNAVN Tysklandsarbejderen.pdf
Defalske9ere.dk Tysklandsarbejderen Image
Slægt, nationalitet og identitet er de store hængsler i Linda Lassens psykologisk-historiske roman om Frederik, der vokser op på Als i tyskertiden (1864-1920) Frederik er opkaldt efter de slesvigske grever. Hans forældre går ikke så meget op i de nationale modsætninger, men ønsker sig tilbage til hertugdømmernes tid, hvor dansk og tysk levede i harmoni.- Men ellers er det nu nok bedre at støtte det store Tyskland end det lille Danmark, siger Frederiks far, da de i 1920 får chancen for at afgive deres stemme ved valget forud for Genforeningen.Frederik ved ikke, hvad han selv mener og er lettet, da han kort efter afstemningen flytter til Fyn. Der gifter han sig med Maren, de får 4 børn og egen bagerforretning. 1930’ernes krise slår imidlertid hårdt, og måske har Frederiks søskende en pointe, når de taler om Hitler, der lover Tysklands genrejsning og arbejde til alle?Da 2. Verdenskrig bryder ud, og Frederik får tilbudt arbejde i Tyskland, synes han ikke, han har noget valg, og Maren støtter ham. Der er jo børnene at tage hensyn til. Senere da bomberne falder over Kiel, er valgmulighederne faktisk begrænsede, da han søger ly og varme i en ung kvindes arme.Romanen føres helt frem til 1960’erne.Frederiks mange valg er omdrejningspunkterne, men bag de ydre forhold fokuserer Linda Lassen ikke mindst på den svære opgave det er at være og blive sig selv.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Bogen Tysklandsarbejderen blev skrevet den 20-02-2019 af forfatteren Linda Lassen. Du kan læse bogen Tysklandsarbejderen i PDF, ePUB, MOBI format på vores hjemmeside defalske9ere.dk. Her finder du også andre bøger af forfatteren Linda Lassen.

Tysklandsarbejderen - Frederiks valg af Linda Lassen

Køb 'Tysklandsarbejderen - Frederiks valg' nu. Slægt, nationalitet og identitet er de store hængsler i Linda Lassens psykologisk-historiske roman om Frederik,

Kulturkapellet - Prosaanmeldelse: Tysklandsarbejderen ...

- Tysklandsarbejderen er inspireret af min farfar, der var født og opvokset i Skovby på Als. Jeg fandt ud af at min farfars familie også havde været splittet mellem det danske og det tyske. En af hans brødre meldte sig frivilligt på tysk side under anden verdenskrig og faldt.

RELATEREDE BØGER

Baśń o rumaku zaklętym
Græskarmanden
Filosofiske problemer
Boost dit løb
Anton hjælper sin nabo
Årets Biler
Englens søn
North & South Dakota Highway Map
Methods in Marketing and Service
Den nye Ikaros
Vampyrina - Lille rædsel
Opgøret
Mirakelfloden
Vildvæsner - den hvide enkes hævn
Den sidste dag?
Danske herregårde
Når voksne leger II - erotiske europæiske fortællinger
Tilføjelser – Om sorg
Restauranten for enden af universet
Fars pige