Manifest

UDGIVELSESDATO 07-12-2016
FORFATTER Reclaiming our University
ISBN 9788793535039
FILSTØRRELSE 4,94 MB
FILNAVN Manifest.pdf
Defalske9ere.dk Manifest Image
Tillid, professionalisme og ytringsfrihed, der er nødvendige kriterier for et blomstrende universitetsliv, erstattes af en lavine af management, tankeløse direktiver, dehumaniserende IT-systemer og farceagtige konsultationer. Det er forfatterne bag Manifest – vores universitets diagnose, og de ønsker nu universitetet tilbage i hænderne på studerende og ansatte og tilbage til dets forpligtelser over for civilsamfundet.Manifestet er blevet til som resultat af professor Tim Ingolds initiativ til offentlige stormøder, et åbent dialogisk fællesskab for interesserede med tilknytning til University of Aberdeen – videnskabsfolk, studerende, personale og alumner. Indledningsvis dannede møderne rammen for diskussioner af universitetets fremtid, og resultatet var nedsættelsen af en arbejdsgruppe, der skulle finde en vej frem for bevægelsen, nu under navnet Reclaiming our University. Det skrevne manifest voksede frem gennem en række seminarer og fælles drøftelser igennem 2016, og selvom det er Tim Ingold, der har skrevet udkastet, kalder han det ”et ægte kollektivt dokument”. Indholdet er udarbejdet og vedtaget i debatter under fire overskrifter: frihed, tillid, uddannelse og fællesskab, der udgør manifestets grundsøjler. Manifestet har i alt 34 livgivende paragraffer, der slår til lyd for at værne om den akademiske frihed på de højere uddannelser og formulerer nye mål og visioner for vores universiteter.På De Britiske Øer og enkelte steder på kontinentet har det cirkuleret rundt på nettet blandt universitetsfolk i diverse tidligere versioner, før det fandt sin endelige form i november 2016.Manifestet, der har mødt opbakning blandt danske universiteter, udgives nu på dansk for alle, der interesserer sig for, hvad et universitet er – og kan være.Steen Nepper Larsen, lektor ved DPU, indleder den danske oversættelse af manifestet, hvor han i skarpe vendinger begrunder, hvorfor en generobring af universitetet også er et dansk anliggende.Læs mere her: https://reclaimingouruniversity.wordpress.com/
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Vil du læse Manifest-bogen i PDF-format online? Et godt valg! Denne bog er skrevet af forfatter Reclaiming our University. Med webstedet defalske9ere.dk læses Manifest online nu så nemt!

Manifest - Wikipedia, den frie encyklopædi

Ein Manifest (lateinisch manifestus ‚handgreiflich gemacht') ist eine öffentliche Erklärung von Zielen und Absichten, oftmals politischer Natur. Als Begriff der Kunst- und Literaturgeschichte auch für ästhetische Programme seit 1800 verwendet.

MANIFEST | meaning in the Cambridge English Dictionary

Almindeligt ManiFest medlemskab følger ikke nødvendigvis kalenderåret, men gælder 1 år fra den dag man har købt det. Dit medlemskort vil ligge klar ved indgangen til ManiFest og du skal bare vise ID ved ankomsten.

RELATEREDE BØGER

Vandslottet
Jordens Gyllene Tid
Den forsvundne fuldmægtig
Et glimt af sjælen - Fra elitesoldat til eventyrer
Sögur um vonina
Drengeår
Sov godt med Dr. Manniche
Ægteskab og grænser
Kampen om København. Magt og demokrati i byens rum 1870-1901
Atlantic Canada: Nova Scotia, New Brunswick, Prince Edward Island, Newfoundland & Labrador
En røst fra orkestergraven
Elsk alt
Ledelse uden personaleansvar
O.K.: fortælling om en gådefuld herregård og tre raske drenge
Parabler
Et sprog for det kvindelige
Kristendommen : en historisk innføring