Dansk glaskunst

UDGIVELSESDATO 01-11-2012
FORFATTER Ole Villadsen
ISBN 9788771180589
FILSTØRRELSE 3,98 MB
FILNAVN Dansk glaskunst.pdf
Defalske9ere.dk Dansk glaskunst Image
Et storværk om glaskunst i Danmark. Bogen giver et samlet billede af glasudsmykninger i Danmark de seneste 50 år, og den gennemgår mangfoldigheden af teknikker og udtryksmuligheder i dansk glaskunst via et væld af eksempler.I Danmark har vi en enestående tradition for glasudsmykninger i det offentlige rum: på rådhuse, i kirker, på museer, på torvepladser, på uddannelsesinstitutioner etc. Ifølge forfatter Ole Villadsen er glaskunst vor tids kalkmalerier.Glaskunst dækker både maleriet, skulpturen og den klassiske mosaik. De er mangfoldige og forskellige, men fælles for dem er den måde, de fanger beskueren på, og de fascinerer os, fordi de bygger på et samspil mellem arkitekturen, rummet og dets funktion samt det kunsteriske indtryk.Maja Lisa Engelhardts udsmykninger i de danske kirker, Olafur Eliassons regnbue på toppen af Aros og Malene Landgreens glasvægge i Aalborg Lufthavn er blandt de kendteste værker. Men flere end 60 kunstnere har udsmykket det danske rum med glas – og det er ofte sket i samarbejde med glasmager Per Hebsgaard, der har en fremtrædende rolle i bogen.Bogen analyserer og beskriver en række udvalgte glasudsmykninger i Danmark de seneste 50 år, den indeholder interview med både kunstnere og glasmagere og dertil kommer et omfattende register over udstillingsteder samt kunsterbiografier.Ole Villadsen er tidligere lektor i billedkunst og kunsthistorie og medlem af bestyrelsen for refugiet Fundación Valpariso i Spanien. Han har skrevet en række anerkendte bøger om billedkunst og arkitektur til bl.a. undervisning på forskellige uddannelsesniveauer.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Vil du læse Dansk glaskunst-bogen i PDF-format online? Et godt valg! Denne bog er skrevet af forfatter Ole Villadsen. Med webstedet defalske9ere.dk læses Dansk glaskunst online nu så nemt!

Selandiafad - dansk glaskunst - Holmegaard.dk

Glaskunst og gaveartikler fra Rosendahl - Dansk design af høj kvalitet. Rosendahl-produkter bl.a. Grand Cru serien, glasvaser fra Lin Utzon, glasskåle, vaser og ... REQUEST TO REMOVE Velkommen til Tove Glaskunst.

Catalog 2017 - Dansk Glaskunst

Glaskunst i alle genre Simoni Glas laver forskellige produkter i glas; Fade, Lysestager, Billeder, Vinduesophæng, Sæsonvarer (Jul, Påske), Figurer, og Smykker. Her på hjemmesiden kan du se meget af den glaskunst som kan købes, indenfor disse kategorier.

RELATEREDE BØGER

Kængurudrømmen
Niewinni
El ritual de los Musgrave - Dramatizado
Kursus i Avanceret Tekstbehandling
De gyldne lykkeår (bd. 8)
Newly shaved
Sebastian og skrivemaskinen
Vinterdigte
Vi människor : noveller
Stærke viljer
Mikaeli - Mikaeli