Dødssynder

UDGIVELSESDATO 01-02-2011
FORFATTER Birgitte Jørkov
ISBN 9788770702089
FILSTØRRELSE 8,73 MB
FILNAVN Dødssynder.pdf
Defalske9ere.dk Dødssynder Image
Mikkeldagsmorgen 1486 styrter en mand fra et byggestillads ned på gulvet i karmeliternes klosterkirke i Helsingør. - Død.Kirken er helt ny og næsten færdig. Et hold malere er i gang med de sidste hvælvinger, og træskærere fra Lybeck arbejder med at opstille det nye alterskab. I klosterets bibliotek sidder Johan Bygmester, gammel og dødtræt af alderdommens plager. Han lider af søvnløshed og burde se og høre alt, hvad der sker i kirken.Ølboden på torvet har fået ny ejer. Elle har solgt sin mormors købmandsgård for at blive værtshusholder i ølboden. Hendes datter Eline er i puberteten og sur. Hun vil selvfølgelig hellere være købmand. Når hun har fri, besøger hun Johan for at blive undervist. Hele byen kommer i ølboden på torvet, og hele byen har en mening om den helt nye slags maleri som Giovanni, en af træskærerne, maler på en af ølbodens vægge. Det ligner ikke det, de maler oppe i kirken, men det ligner, og midt i billedet står ølkonen.Det er ikke Elles eneste problem. Aftenen før Mikkelsmarkedet kommer gæsterne op at slås og smadrer ølboden, og ham der startede det og skylder hende erstatning, kan ikke betale, og nogen stjæler den beskedne opsparing hun skulle have brugt til at brygge øl for. Hovmod har gode tider, og misundelsen blomstrer. De grådige rager til sig, og gnierne vogter over det de har. De forfængelige glimrer, og de mismodige tvivler. Men dødeligst er vreden.Dødssynder hænger sammen med tre andre titler af Birgitte Jørkov, nemlig Vor frues sorte søndag (2001), Når himmelen falder ned (2003) og Vesten for øret (2006). De fire titler kan læses uafhængig af hinanden, da der er et stort tidsspring imellem bøgernes handlinger. I de første tre romaner er hovedpersonen Elne Jeps, i Dødssynder er det Elnes barnebarn Elle og oldebarn Eline.Birgitte Jørkov, cand.mag i dansk, historie og filosofi, har været gymnasielærer og har været underviser på universitet, teksnisk skole og handelsskole. Der til har hun været videnskabelig medarbejder på Nationalmuseet. Hun fik et gennembrud med Den skønne Helene (1999) som hun modtog Det Danske Kriminalakademis debutantpris for.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Dødssynder er en god bog. Denne bog er skrevet af forfatter Birgitte Jørkov. På vores hjemmeside defalske9ere.dk kan du læse Birgitte Jørkov bog online og også downloade det gratis!

Undervisningsmateriale - De syv dødssynder

Materialet om De syv dødssynder kan danne ramme om en diskussion af et middelalderligt religiøst fænomen med et af de helt centrale spørgsmål, om talen om synd er blevet hjemløs i det moderne menneskes tilværelse.

Book et foredrag om De Syv Dødssynder med Martin Herbst

De syv dødssynder er laster, der alle er udtryk for det, som er syndefaldets kerne: At mennesket i sit hovmod "sætter Gud fra bestillingen og sætter sig selv på Hans trone", som den store danske teolog Johannes Sløk formulerede det i "De europæiske Ideers historie": Mennesket gør sig selv og sin egoisme til målet for sin tilværelse i stedet for at have det for øje, som var ...

RELATEREDE BØGER

Grøflen
I krig og kristendom
Insania
My Little Pony - Daring Do och den förbjudna molnstaden
501 Guitarakkorder
My Little Pony: The Movie - das Buch zum Film
Yemen
A Call of Love (Barbara Cartland's Pink Collection 101)
Sorgløse Haiti
1Q84 Bog 3
Demokratiske udfordringer
Den tynde røde linie
Kina - her kommer vi
Far spørger, om du vil tage flødeboller med
La Belle Sauvage