Det mousserende element

UDGIVELSESDATO 24-06-2016
FORFATTER Kristian Hvidt
ISBN 9788776954062
FILSTØRRELSE 3,54 MB
FILNAVN Det mousserende element.pdf
Defalske9ere.dk Det mousserende element Image
Indtil 1986 var en væsentlig del af dansk økonomi styret af en flok bankierer, vekselmæglerne, som siden børsforordningen af 1807 havde eneret på at købe og sælge aktier og obligationer, fremmed valuta og handel med guld og sølv i barer samt kostbare stene og rav. Før de store, private banker tog brød monopolet, var det vekselererne, der alle hverdage kl. 12 mødtes på Børsen og fastsatte kurser og omsætningen på det danske kapitalmarked.En af de fornemste københavnske vekselerere var firmaet R. Henriques jr. Det blev grundlagt i 1801 af manden med det navn og drevet gennem fem generationer i samme slægt. Ruben Henriques jr. nedstammede fra en jødisk familie, der efter forfærdelige forfølgelser i Portugal kom til København i 1752 via Amsterdam, Hamborg, Altona - og Nakskov.Vekselererfirmaet spillede også en rolle som formidler af store lån til kommuner og staten og var med til at fastslå de officielle valutakurser.Bogen fortæller om, hvordan sådan et vekselererfirma blev drevet af Ruben Henriques og hans sønner.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Vil du læse Det mousserende element-bogen i PDF-format online? Et godt valg! Denne bog er skrevet af forfatter Kristian Hvidt. Med webstedet defalske9ere.dk læses Det mousserende element online nu så nemt!

Det mousserende element | Nota bibliotek

With "Det mousserende element", the former librarian of the Danish parliament, Kristian Hvidt, has written the remarkable story of the familie behind the stock exchange company R. Henriques.

Kristian Hvidt: "Det mousserende element"

With "Det mousserende element", the former librarian of the Danish parliament, Kristian Hvidt, has written the remarkable story of the familie behind the stock exchange company R. Henriques.

RELATEREDE BØGER

Generation præstation
Sophie Dupont - works 2010-2017
Sanddrømmeren
Posedlá Owenem Grayem – Sexy erotika
Over dig
Mulan
Efter festen
Skovbrand
Brodden
Uindviet jord
Dåbstaler til trinitatis
I skyggen af gyldne tider
Udvalgte fortællinger
Konfektbogen
Et gidselhelvede
Din geniale dyrehjerne
Tanketorsk og havtasker
Cruise Ports Caribbean
Den evige ægtemand
Børns livretter