Dr. Bests rapport. Danmark under den anden verdenskrig

UDGIVELSESDATO 26-09-2019
FORFATTER Børge Outze
ISBN 9788726211528
FILSTØRRELSE 10,41 MB
FILNAVN Dr. Bests rapport. Danmark under den anden verdenskrig.pdf
Defalske9ere.dk Dr. Bests rapport. Danmark under den anden verdenskrig Image
'Om direkte militære forberedelser til et tysk angreb på Sverige fra dansk territorium har der ikke været tale. Derimod var v. Hanneken foruroliget over risikoen for svensk aktion mod Sjælland. Den svenske oprustning havde skabt mærkbare resultater, og v. Hanneken var vidende om, at det svenske forsvar nu i det nye år havde fået en forholdsordre, som viste, at de svenske styrker ikke var til at spøge med. Den gik ud på, at der skulle gøres modstand til de yderste, hvis Sverige blev angrebet, og at enhver ordre til våbnenes nedlæggelse skulle anses for falsk!'Børge Outze fortæller om Werner Best og nazisternes syn på Danmarks strategiske placering i forhold til den mulighed, at Sverige skulle gå ind i krigen på de allieredes side. Op igennem 1943 blev rygterne om, at Sverige oprustede, taget mere og mere alvorligt i Tyskland.Børge Outze (1912-1980) var en af de mest indflydelsesrige personer for den danske avispresse under og efter 2. verdenskrig. Som journalist, debattør og modstandsmand stiftede han under besættelsen den illegale modstandsavis, der senere skulle blive til Dagbladet Information. Outze udviste allerede som militærnægter i sin ungdom den oprørske natur, der også var karakteristisk for hans journalistiske arbejde. Indtil sin død virkede han i 35 år som redaktør for Information, hvor én mission gennemsyrede hans arbejde - altid at være kritisk overfor magthaverne.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Bogen Dr. Bests rapport. Danmark under den anden verdenskrig blev skrevet den 26-09-2019 af forfatteren Børge Outze. Du kan læse bogen Dr. Bests rapport. Danmark under den anden verdenskrig i PDF, ePUB, MOBI format på vores hjemmeside defalske9ere.dk. Her finder du også andre bøger af forfatteren Børge Outze.

Anden verdenskrig: Rapport fra Aleuterne | Netflix

På den anden side af muren. 2. verdenskrig. Danmark under besættelsen! 9. april 1940. Om begivenhederne der førte til den tyske besættelse af Danmark.

Bonanza | Danmark i Den Kolde Krig

Invasionen af Danmark (og Norge) var den anden efter Polen. Den havde været forberedt af Hitler siden 1939 som et nødvendigt skridt mod at kontrollere adgang til Østersøen og Nordsøen for britiske og allierede tropper. Dette essay sammenfatter, hvordan invasionen blev planlagt og...

RELATEREDE BØGER

Og kattene
Krigens ofre
Min!
Experience Italy
Pigen, der var god til mange ting
En kernepige
Jorden under Høje Gladsaxe
Ledelse i morgen. Nr. 1. September 2019. 23. årgang. Tema: Faglig ledelse – sådan kommer du tættere på
Nyt harpespil
Du er dejlig, Pia!
I-Spy On a Car Journey in France