Iwo Jima

UDGIVELSESDATO 07-11-2013
FORFATTER Richard Wheeler
ISBN 9788771282665
FILSTØRRELSE 10,78 MB
FILNAVN Iwo Jima.pdf
Defalske9ere.dk Iwo Jima Image
Iwo Jima, en lille vulkanø 1100 kilometer syd for Tokyo, blev mod slutningen af Anden Verdenskrig en strategisk vigtig brik i bombeangrebene på Japan. Samtidig var det første gang amerikanerne nåede ind på japansk territorium, og japanernes indædte modstand på Iwo Jima er gået over i historien.General Kuribayashi og hans garnison på 21.000 mand vidste, at de ikke kunne besejre de amerikanske invasionsstyrker, men forskanset bag Stillehavskrigens stærkeste forsvarsværker kæmpede de til sidste mand. Da amerikanerne gik i land på Iwo Jima den 19. februar 1945, var den golde, svovldampende vulkanø én stor bunker – med kilometervis af tunneler, befæstede huler og skyttegrave. De døbte hurtigt Iwo Jima 'Helvede på Jorden'.Admiral Namitz sagde om slaget om Iwo Jima, at 'ualmindelig tapperhed blev en almindelig dyd'. Intet andet sted er der uddelt så mange amerikanske æresmedaljer, og Joe Rosenthals billede af de seks soldater, der rejser det amerikanske flag på toppen af Iwo Jimas Mount Suribachi, gik verden rundt.Richard Wheeler var en del af det kompagni, der rejste flaget på Mount Suribachi, og siden militærhistoriker og forfatter. Set fra både forsvarenes og angribernes synsvinkel fortæller han her udførligt historien om slaget om Iwo Jima, 1945.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Bogen Iwo Jima blev skrevet den 07-11-2013 af forfatteren Richard Wheeler. Du kan læse bogen Iwo Jima i PDF, ePUB, MOBI format på vores hjemmeside defalske9ere.dk. Her finder du også andre bøger af forfatteren Richard Wheeler.

Letters from Iwo Jima YIFY subtitles - yts-subs.com

The shot of U.S. Marines raising an American flag on the Japanese island of Iwo Jima, captured by Associated Press photographer Joe Rosenthal, has become a timeless symbol of valor and unity.

Letters from Iwo Jima YIFY subtitles - yts-subs.com

Iwo Jima eller Iwoto (japansk: 硫黄島 Iōtō, eller Iōjima, som betyder "svovløen") er en vulkansk ø som er en del af Japan.Øen ligger omtrent 650 nautiske mil (1.200 km) syd for Tokyo.Den er i dag mest kendt som åstedet for slaget om Iwo Jima som fandt sted i februar og marts 1945, mellem USA og Japan under 2. Verdenskrig.. Øen har et areal på ca. 21 km².

RELATEREDE BØGER

Ved bæverdammen
Skytt i svart hatt
Gode penge
Og vinderen er ...
Sarin i Svovldalen
Tilværelse og forståelse
Mikroøkonomi
Faglig kunnskap i skole og lærerutdanning : nordiske bidrag til samfunnsfag- og historiedidaktikk
LIGA
Den hemmelige gæst
Indiciebevisning
Den gale krig: en rejse i Vietnam
De tre ønsker
Beatles sange
Skyggernes Ø
Lær at tegne med dit barn