Gud i musikken

UDGIVELSESDATO 10-11-2014
FORFATTER Peter Dürrfeld
ISBN 9788774672500
FILSTØRRELSE 6,27 MB
FILNAVN Gud i musikken.pdf
Defalske9ere.dk Gud i musikken Image
I Gud i musikken søger og finder Peter Dürrfeld frem til det religiøse i store klassiske værker, fra renæssancen til i dag. Det er musikhistorie, så englene synger!Siden tidernes morgen har musik haft en religiøs dimension. Men i Gud i musikken tager Mozart-ekspert og anmelder af klassisk musik Peter Dürrfeld skridtet fuldt ud og viser, hvordan det religiøse toner frem i musikhistoriens allerstørste værker og hos de mest berømmede komponister.Dürrfeld tager læseren med på en både personlig og musikalsk jagt på Gud og finder ham så forskellige steder som i Mozarts Requiem, Bachs Matthæuspassionen, Mahlers 2. symfoni og Arvo Pärts Credo. Nogle steder findes det religiøse i arier, andre steder i orkestersatsen, nogle steder i komponisternes liv og levned, andre steder kommer det til verden under opførelsen. Beåndet.Gud i musikken er både smukke historier og små anekdoter fra komponisternes liv. Og så er det en pragtfuld indgang til 14 af musikhistoriens helt store værker, som man får kolossal lyst til at høre. For hvert værk angiver forfatteren derfor en række indspilninger til videre fordybelse.Peter Dürrfeld er musikanmelder, skakskribent og forfatter til en lang række romaner og fagbøger om bl.a. Mozart og Carl Nielsen.Bogen har siden udgivelsen i 2011 været populær og efterspurgt. Nu kommer den som paperback til endnu flere læseres fornøjelse.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Gud i musikken er en god bog. Denne bog er skrevet af forfatter Peter Dürrfeld. På vores hjemmeside defalske9ere.dk kan du læse Peter Dürrfeld bog online og også downloade det gratis!

Folkekirkens musik rækker ud til alle - Kristendom.dk

I "Gud i musikken" søger og finder Peter Dürrfeld frem til det religiøse i store klassiske værker, fra renæssa

Gud i musikken PB af Peter Dürrfeld - Plusbog.dk

Siden den kristne kirkes grundlæggelse har musikken og den fælles lovsang været en fast bestanddel af gudstjenesten. Dens betydning er undervurderet. Nu i disse coronatider efterspørges fællessang på radio og tv med en kraft, som var det udtryk for ikke bare længsel efter menneskeligt fællesskab, men også en dybere mening, som den rigtige musik og sang netop kan rumme og fremkalde.

RELATEREDE BØGER

Menneskelig helhed
Menneskeæder
Turen går til Bornholm
Mellem hav og hede
Os to på fredag
Rådgivning
En häst i huset
Tehtävä Monte Carlossa
Hættemågens flugt
Sønderjylland
Endestation Auschwitz
Koldfronter
Minions 3
Karen og de andre
Egne digte