Magt og mennesker i Danmarks middelalder

UDGIVELSESDATO 21-04-2020
FORFATTER Kåre Johannessen
ISBN 9788740663457
FILSTØRRELSE 8,29 MB
FILNAVN Magt og mennesker i Danmarks middelalder.pdf
Defalske9ere.dk Magt og mennesker i Danmarks middelalder Image
Magt og mennesker i Danmarks middelalder er et ambitiøst forsøg på at frembringe et populær historisk værk om middelalderen, der i et ligefremt og ukunstlet sprog giver en up-to-date fremstilling af begivenheder og dagligliv fra begyndelsen af 1000-tallet til midten af 1500-tallet.Stilen er den sædvanlige Kåre Johannessenske … Fakta og historiske tal serveres med stor underfundighed og med et glimt i øjet. Læseren vil aldrig kede sig. Forfatteren er kendt for at være en eminent fortæller og formidler af historie, og hans retoriske stil går igen i bogen. På sin vej op gennem middelalderen krydrer han sin fortælling med anekdoter og små, personlige vurderinger og statements. Man er aldrig i tvivl om, at forfatteren er der, og hvem forfatteren er, nemlig Kåre Johannessen, der ufortrødent lægger sig i sporene af store formidlere som Palle Lauring, Piet van Deurs og Erik Kjersgaard, der hver på deres måde havde – eller har – en eminent evne til servere historien levende og underholdende for danskerne.Bogen er opdelt i 15 kapitler, og som tilgift til hvert kapitel helliger Kåre Johannessen sig dels en af middelalderens store nyskabelser som fx: ”Mursten” eller ”Skriftkulturen”, dels behandler han et relevant og vedkommende tema som ”Kvinder”, ”Penge” og ”Overtro”, men også overraskende emner som fx ”Humor” og ”Sex”. Alt sammen leveret på en afvæbnende måde, der kommer læseren i møde i øjenhøjde.Bogen er desuden spækket med flotte illustrationer og særligt tegnede vignetter, derafspejler middelalderens mangfoldige univers.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Vil du læse Magt og mennesker i Danmarks middelalder-bogen i PDF-format online? Et godt valg! Denne bog er skrevet af forfatter Kåre Johannessen. Med webstedet defalske9ere.dk læses Magt og mennesker i Danmarks middelalder online nu så nemt!

5 vigtige om kirkens rolle i Danmarks middelalder - Kristendom.dk

1176 Olav Kyrre: Styrer Norge fredfult og grunnlegger Bergen. Han har ingen brødre, så han styrer alene (siden alle sønner av kongen har rett til tronen, skaper det mye spenning og konlikt siden.) 1400 Slaget ved Hafrsfjord : Høvdinger begynner å å mere makt og rikdom som følge.

Danmarks historie (1047-1397) - Wikipedia, den frie encyklopædi

Danmarks ældre middelalder afgrænses oftest af årstallene 1047 (Svend Estridsens tronbestigelse) og 1397 (da rigsrådene i de tre skandinaviske lande enedes om at oprette Kalmarunionen). Året, hvor Svend Estridsen blev konge af Danmark...

RELATEREDE BØGER

Cool julepynt
Bitter strid
Byg en haj
Det er ganske vist
Artiskokhjerte
Das Graue Haus
Min sidste indsats i verdenskrigen 1914-18
Det forsvundne rumskib
Det er ikke held det hele
Djævle fra Dybet
Naturmedicinguide
Et uønsket folk
Aktuel dansk forvaltningsret
De, der tog hjemmefra
Ansigtet på ruden
Besos y azotes - Relato erótico
Hypnotism and Self Practice