Fra Hytterne

UDGIVELSESDATO 07-04-2014
FORFATTER Henrik Pontoppidan
ISBN 9788740493177
FILSTØRRELSE 5,60 MB
FILNAVN Fra Hytterne.pdf
Defalske9ere.dk Fra Hytterne Image
De fleste af novellerne i Fra Hytterne blev skrevet i Østby, og skønt fortælleren især er den iagttagende vandringsmand, har han også kritiske kommentarer til den sociale uretfærdighed, der skaber menneskelig lidelse. Præstens afsluttende ord over den døde Ane i „Knokkelmanden“, at „Herrens Naade er over al Maade“, står i grel modsætning til det uretfærdige i, at døden forhindrer hende i at nyde frugterne af sit hele livs hårde slid. I „Naadsensbrød“ er uligheden flyttet med ind i det fine fattighus, hvor lemmerne til middag får „Vælling og en Sild, eller grøn Søbeskaal med Roer og Kartofler – samt Duften af Inspektørens Bøf“. Det er derfor Stine Bødkers, som altid har klaret sig selv, vægrer sig så voldsomt mod at flytte dertil.(Dansk Litteraturs Historie)
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Vil du læse Fra Hytterne-bogen i PDF-format online? Et godt valg! Denne bog er skrevet af forfatter Henrik Pontoppidan. Med webstedet defalske9ere.dk læses Fra Hytterne online nu så nemt!

SSO om Fra Hytterne af Pontoppidan - Studienet.dk

Henrik Pontoppidan (24. juli 1857 i Fredericia - 21. august 1943 i Ordrup) var en dansk forfatter, der hovedsagelig skrev romaner.Hans tre hovedværker er Det forjættede Land, Lykke-Per og De Dødes Rige.. Pontoppidan kom af en gammel præsteslægt, og var selv præstesøn. Han er bror til lægerne Erik Pontoppidan og Knud Pontoppidan samt præsten og forfatteren Morten Pontoppidan.

Fra hytterne, Lydbog MP3 • Se pris (4 butikker) hos ...

Vilkårene for netop landproletariatet er det gennemgående tema i hans tredje novellesamling Fra Hytterne. Det er noveller om fattigdom og elendighed, men midt i alt dette finder Pontoppidan også plads til andre perspektiver end det sociale. Jeg har valgt at fokusere på tre af novellerne i Fra Hytterne: Knokkelmanden, Naadsensbrød og Vandreren.

RELATEREDE BØGER

Perspektiv
Den lille energiguide 1
Ich will stets Dein Beschützer sein
শোভিনী আর দিদা
Nordisk Kriminalreportage 1975
Meyers hus
Sorken
De hæslige slynglers klub
Koldt blod 12 - I sidste sekund
Brazil Handbook
Third Wheel
Pau - Tarbes
Inte från aporna
Cæsar
El soldadito de plomo
At lære, at huske, at være
Midsommarnatt - erotisk novell
Mormors jyske rødder
En uventet arv/En nat under stjernerne
Senatorens datter