Bring buen til Troja

UDGIVELSESDATO 02-01-2017
FORFATTER Kelvin Lindemann
ISBN 9788702218275
FILSTØRRELSE 2,59 MB
FILNAVN Bring buen til Troja.pdf
Defalske9ere.dk Bring buen til Troja Image
Det er sandelig et noget afvigende portræt, Kelvin Lindemann giver af Odysseus, når man tænker på, hvordan denne langthensejlende helt ellers plejer at blive behandlet i litteraturen – fra Homer til Johnson. Her er han stor og småtyk, rødhåret og pralende, tilsyneladende buldrende, men snu og uden finere fornemmelser for ærlighed og den slags snak. Samtidig er der noget komisk over ham – jo, det er en Odysseus, man ikke så snart glemmer, Lindemann her har fået skabt.Modspilleren til den store græker er drengen Pyrrus, knap 13 år, søn af Achilleus, som faldt foran Troja. Ved faderens død er drengen konge i Phitia, men må bort fra sit kongerige med det samme: et orakelord siger, at den hær, som har videnskabsmanden Filoktet med den uovervindelige bue i sine rækker, vil sejre ved Troja. Nu er det så uheldigt, at Odysseus har sat Filoktet i land på Lemnos og overladt ham til sin skæbne, og at de er fjender. Han kommer for at få Pyrrus med til Lemnos.Det bliver en begivenhedsrig rejse. De besøger oraklet i Delfi, de bliver taget til fange på Kreta, og Pyrrus bliver lukket ind i den berygtede labyrint.Endelig nået til Lemnos får de mere besvær – dels med den krigeriske dronning Arete og hendes amazoner, dels med Filoktet, som de dog omsider får lokket med sig. Med en diskussion om ret og uret slutter bogen: Odysseus hævder, at det er forsvarligt at gøre uret mod én for at gavne mange, Pyrrus indser, at det at gøre uret mod én er begyndelsen til uretten mod de mange.Skjult i stoffet ligger også diskussionen om frihed – om Grækenland kontra Asien. Lindemann forstår klogt at få alt dette med uden lange debatter.Det er en spændende bog, og ofte også en morsom bog. Den måtte gerne have været længere, stoffet indbyder til det. Menneskene er ikke tegnet helt skarpt op psykologisk, de står mere som typer, men det lader sig forsvare i et stof som dette.Bogen er anbefalet af Det danske Akademi. Det forstår man godt.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Bogen Bring buen til Troja blev skrevet den 02-01-2017 af forfatteren Kelvin Lindemann. Du kan læse bogen Bring buen til Troja i PDF, ePUB, MOBI format på vores hjemmeside defalske9ere.dk. Her finder du også andre bøger af forfatteren Kelvin Lindemann.

Danske forfattere/bidragydere til skønlitteratur indtil 1975

bibliotek.dk er din indgang til bibliotekernes fysiske og digitale materialer.

| eReolen

Shop efter troja rollator på Kelkoo. Sammenlign et stort udvalg af troja rollator tilbud og produkter fra vores forskellige butikker og læs anmeldelser for at hjælpe dig.

RELATEREDE BØGER

En duft af mord
Mill’s On Liberty
Aja Dobbo i asfaltjunglen
EU-Statsstøtteret
Bill og Ben hjælper havgassen
Mit mareridt med borderline
Koristaja
Mod himlens stjerner
OP igen - styrk din ryg
Tyskerungen PB
Stress
Husmandsfolk
Når ånd og stof mødes
Lucrezia Borgias fjärde bröllop och andra berättelser
EU Trading Venues
Dan Henry allein im fremden Land
Dr. Norden 1070: Ende einer langen Reise. Lilli findet heim
Come on America
Hun kom igen