Som om de slet ikke eksisterede. Hugo Rothenberg og kampen for de tyske jøder

UDGIVELSESDATO 14-08-2019
FORFATTER Bent Blüdnikow
ISBN 9788726205695
FILSTØRRELSE 10,74 MB
FILNAVN Som om de slet ikke eksisterede. Hugo Rothenberg og kampen for de tyske jøder.pdf
Defalske9ere.dk Som om de slet ikke eksisterede. Hugo Rothenberg og kampen for de tyske jøder Image
Bent Blüdnikow fortæller historien om et usandsynligt og umage venskab. Det er historien om topnazisten Hermann Görings personlige venskab med den tyske jøde Hugo Rothenberg, der var blevet en del af det københavnske borgerskab. I løbet af 1920’erne besøgte Göring ofte København, og han takkede Rothenberg for hans store gæstfrihed. Ganske usædvanligt bad nazisten jøden sige til, hvis han kunne gøre noget til gengæld.Da jødeforfølgelserne i Tyskland tog fart i 1930’erne, var det tid til at gøre brug af Görings venlighed. Göring lod stik mod alle forventninger venskabelig forpligtelse trumfe hans ideologier. Han sørgede for, at Rothenberg kunne rejse frit i Tyskland og derved redde et stort antal tyske jøder i sikkerhed.Bent Blüdnikows bog er dog andet end bare en solstrålehistorie. Den kaster også lys på den danske holdning til jøder og andre fremmede. Både politikere og politi fremstilles i et lidet flatterende lys.'Blüdnikows bog efterlader en dirren i sindet. Det skyldes ikke blot dens historiske tema, men også dens betydning som indlæg i den aktuelle debat om Danmark som asylland for politiske flygtninge.' - Herbert PundikBent Blüdnikow (f. 1954) er en dansk historiker, anmelder, journalist og debattør. Han står bag en lang række bøger om Danmarks historie med særligt fokus på jødernes historie i Danmark. Bent Blüdnikow har blandt andet været debatredaktør og anmelder på Weekendavisen og debat- og kronikredaktør på Berlingske Tidende samt arkivar og seniorforsker på rigsarkivet.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Bogen Som om de slet ikke eksisterede. Hugo Rothenberg og kampen for de tyske jøder blev skrevet den 14-08-2019 af forfatteren Bent Blüdnikow. Du kan læse bogen Som om de slet ikke eksisterede. Hugo Rothenberg og kampen for de tyske jøder i PDF, ePUB, MOBI format på vores hjemmeside defalske9ere.dk. Her finder du også andre bøger af forfatteren Bent Blüdnikow.

Sykepenger når du er på reise

1. Bent Blüdnikow, Som om de slet ikke eksisterede (Copenhagen: Samlerens Forlag, 1991) [in Danish]; Bent Among them are Immigranter: Østeuropæiske jøder i København 1904-1920 (Copenhagen, 1986) and Som om de slet ikke eksisterede: Hugo Rothenberg og kampen for de...

Planting poteter og dyrking av dem - måter og tilberedning av frø

Den tyske regjeringens kommisær mot antisemittisme advarer jøder mot å bruke kalott overalt i landet. KIPPA: En mann bruker en kippa, en jødisk kalott, dekorert med det israelske og tyske flagget. Nå slår Israels president alarm om det han mener er jøders manglende trygghet på tysk jord.

RELATEREDE BØGER

Den første onde mand
Jagten på morderne stopper aldrig
Almas andet ansigt
L Homme à tout faire - Une nouvelle érotique
Jeppe på bjerget
Nim nadejdzie świt
Kommenteret straffelov
Kranes konditori
Nedrivning af bygninger og anlægskonstruktioner
Det nøgne ansigt
Monstertruck-Bumle
Supernova