På flugt fra føreren

UDGIVELSESDATO 03-08-2016
FORFATTER Charmian Brinson og William Kaczynski
ISBN 9788778423931
FILSTØRRELSE 9,54 MB
FILNAVN På flugt fra føreren.pdf
Defalske9ere.dk På flugt fra føreren Image
Den udvandring af mænd, kvinder og børn, som det nazistiske regime udløste i den sidste halvdel af 1930erne, var en af de største folkeflytninger, som verden endnu har set. Den skabte en international flygtningekrise, der totalt ændrede den periodes samfundsorden.Årene mellem 1933 og 1945 blev for de europæiske jøder en tid med ødelæggelse og elendighed. Tvangsforflyttelser og død både på krigsskuepladser og blandt den civile befolkning blev dagligdags begivenheder for både unge og ældre. Familier blev splittet for altid på grund af påtvungen emigration eller endnu værre: deportation. Forældre blev skilt fra deres børn, ægtemænd fra deres hustruer, brødre fra deres søstre. De heldige slap med at blive interneret i lejre verden over lige fra Shanghai til Canada, medens resten måtte se deres fremtid gå til grunde for stedse i de berygtede tyske udryddelseslejre. De heldige blev dermed udlændinge i fremmede lande, og deres eneste forbindelse med deres familiemedlemmer blev udveksling af stærkt censurerede breve. Denne sparsomme korrespondance blev derfor at største betydning i bevarelse af håbet om en dag atter at kunne mødes. Tilstande, som det i vore dages internettid kan være svært at forestille sig. Dengang kunne det tage flere måneder for breve at nå frem og tilsvarende tid, før et svar indløb.På flugt fra Føreren er både en gribende og usædvanlig samling af breve fra og til de jøder, som forfølgelse og krig spredte for alle vinde. Den dokumenterer disse flygtninges urokkelige holdning til livet og deres håb om en bedre fremtid. Hvert postkort, kuvert og brev er her gengivet i de originale farver og belyser en periode i historien, som for alt i verden aldrig må gå i glemmebogen. Den rigt illustrerede bog har udover et fyldigt noteapparat og register desuden en omfattende kommenteret bog- og filmliste, som specielt er udarbejdet til den danske udgave.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

På flugt fra føreren er en god bog. Denne bog er skrevet af forfatter Charmian Brinson og William Kaczynski. På vores hjemmeside defalske9ere.dk kan du læse Charmian Brinson og William Kaczynski bog online og også downloade det gratis!

Retsinformation

Bestil bogen På flugt fra Føreren af Charmian Brinson og William Kaczynski i dag! Dagens Bog giver dig et bredt sortiment af bøger og helt op til 90% på udvalgte Dagens Bog Deals.

Flugt fra politiet: To mænd løbet op i Videbæk ...

På grund af den hidsige kørsel satte den civile patruljebil efter køretøjet, men da føreren blev opmærksom på, at politiet ville tale med ham, accelererede han yderligere og forsøgte at køre fra patruljebilen.

RELATEREDE BØGER

Historien om en avis
Euro-ligan
Proceedings of the Danish Institute at Athens IX
K van Klara 10 - Sterrenmeisje
Frelsersoldat og militærnægter
Københavns skygger
You Only Live Once: A Lifetime of Experiences for the Explorer in all of us
Moskva-kvadrille
Syv dage med Sense
Dronehåndbogen
Min tid i gule sokker
Mord på Malta
Dramaet i Knutby - utroligt men sandt