Kristin Lavransdatter Kransen

UDGIVELSESDATO 20-03-2015
FORFATTER Sigrid Undset
ISBN 9788711454794
FILSTØRRELSE 3,52 MB
FILNAVN Kristin Lavransdatter Kransen.pdf
Defalske9ere.dk Kristin Lavransdatter Kransen Image
Kristin Lavransdatter er beretningen om den smukke Kristins liv fra fødsel til død i middelalderens Norge, et liv præget af stor kærlighed, fortvivlelse og dyb tro. Kristin er en stolt kvinde, født med et usædvanligt varmt, krævende og gavmildt sind.Kristin Lavransdatters forældre har bestemt, at hun skal gifte sig med Simon Andressøn, søn af en ridder og et godt parti tillige. Men inden giftemålet må Kristin på grund af sin unge alder tilbringe et år i kloster i Oslo. Her møder hun den smukke Erlend Nikulaussøn, ridder og af ædel byrd. De forelsker sig inderligt i hinanden, og Kristin ved, at det er Erland hun vil tilbringe sit liv med. Derfor er det med sorg i hjertet, at hun trodser sine forældre og bryder sit ægteskabsløfte til Simon.Kristin og Erland gifter sig og får sammen otte sønner. Men hele sit liv kæmper Kirstin med en stor skyldfølelse overfor både sine forældre og Gud.Fortællingen om Kristin Lavransdatter skildrer slægten op gennem generationer med Norges historie og natur omkring år 1300 som fængslende baggrund.KRANSEN er første bind i Sigrid Undsets trilogi om Kristin Lavransdatter, der yderligere består af romanerne Husfrue og Korset. Trilogien udkom i perioden 1920-22 og blev filmatiseret af Liv Ullman i 1996.Sigrid Undset (1882-1949) blev født i Kalundborg og opvoksede i Norge. Hun modtog nobelprisen i litteratur i 1928.Det skrev anmelderne om Kristin Lavrandsdatter:'De tre bind er på tilsammen næsten 1000 sider – men romanen taber ikke på noget tidspunkt højde. Handlingen er medrivende og dramatisk. Her er stor og vedvarende kærlighed – mellem kvinde og mand, mellem forældre og børn, mellem venner. Her er sorg, lidelse og død. Her er svigt og sammenhold. Personerne er sammensatte – de er overbevisende beskrevet som mennesker på godt og ondt.' - Litteratursiden'Kristin Lavransdatter er en lyst for læseren, og den er en af de romaner, som man vender tilbage til mange gange i sit liv. Det skyldes nok, at romanen, selv om den er en historisk roman, i så høj grad også er styret af det moderne menneskes - især den moderne kvindes - længsler.' - Forfatterweb'historien om Kristin Lavransdatter er et af de smukkeste kvindeportrætter i verdenslitteraturen.' - Gitte Raaschou, bibliotekar
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Vil du læse Kristin Lavransdatter Kransen-bogen i PDF-format online? Et godt valg! Denne bog er skrevet af forfatter Sigrid Undset. Med webstedet defalske9ere.dk læses Kristin Lavransdatter Kransen online nu så nemt!

Kristin Lavransdatter - Filmarkivet

Kristin Lavransdatter er en romantrilogi skrevet av Sigrid Undset. De tre romanene Kransen (1920), Husfrue (1921) og Korset (1922) hører til de internasjonalt mest kjente norske verkene. Sammen med de to romanene om Olav Audunssøn utgjør de Sigrid Undsets middelalderskildringer. For dem ble hun i 1928 belønnet med Nobelprisen i litteratur. .

Kristin Lavransdatter - Kransen

Denne vakre gården ble oppført til innspillingen av filmen Kransen etter S. Undsets roman om Kristin Lavransdatter. Filmen er av de største suksessene til Liv Ullmann, og av de mest sette filmene i Norge.

RELATEREDE BØGER

Under magtens åg
Levende og døde
Forventning
燃烧的罪恶 - 第一章
Skatten
Lev sanseligt
Anais - opowiadanie erotyczne
Les Internes en médecine – Une nouvelle érotique
Monsunens sidste rejse
Cornwall Coast Path: Bude to Plymouth
Balancekatten
Livspoeten
Ambiance - In het Bos
Mordets praksis
Rasmus Nalle möter fru Strömming
Bryd muren
Loverboy forever
Krystalviden for begyndere
En spændende historie
Ved den blå fjord