Marie Louise og Jørgen

UDGIVELSESDATO 19-03-2020
FORFATTER Caja Rude
ISBN 9788726264227
FILSTØRRELSE 10,59 MB
FILNAVN Marie Louise og Jørgen.pdf
Defalske9ere.dk Marie Louise og Jørgen Image
Marie Louise er en pige med mange store og komplicerede følelser, og de kommer særligt til udtryk i hendes forhold til kæresten Jørgen. I mellemkrigsårene, hvor Marie Louise og Jørgen vokser op, har unge dels problemer med at få klar besked om seksualitet og kærlighed, dels med at finde vej i deres eget blomstrende følelsesliv. Marie Louise kæmper desuden for at få lov at udfolde sine usædvanlige boglige evner og ambitioner i et samfund, hvor man ikke forventer meget af kvinder.Caja Rudes bog skabte en del debat, da den udkom i 1930, fordi den beskriver unge menneskers seksualitet og følelsesliv på en mere nuanceret og direkte måde, end man var vant til på det tidspunkt.Den danske forfatter og journalist Caja Rude (1884-1949) interesserede sig især for kvindepolitiske spørgsmål og social uretfærdighed i sine bøger. Hun var en af de første forfattere i Danmark, der insisterede på, at piger kunne blive til andet end husmødre, og hun gik desuden progressivt ind for oplysning om seksualitet til unge. Mange af hendes bøger er baseret på hendes egne erfaringer. Hun voksede op i fattigdom med sin mor og kom allerede som tiårig i arbejde som tjenestepige.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Bogen Marie Louise og Jørgen blev skrevet den 19-03-2020 af forfatteren Caja Rude. Du kan læse bogen Marie Louise og Jørgen i PDF, ePUB, MOBI format på vores hjemmeside defalske9ere.dk. Her finder du også andre bøger af forfatteren Caja Rude.

Marie-Louise Boisen Lendal - Medstifter og direktør ...

Foran Kirsten Marie Skaarups søn og niece laver Jørgen blandt andet sjov med, at Kirsten flere gange her sagt en stønnende 'mmmh'-lyd under deres romantiske weekend. - De der upassende kommentarer.

Forfatter: De fraskilte skal ikke lede efter den ...

Faye Sarmady er byttet ud med Marie Louise von Sperling, når "Mit plastikmareridt" vender tilbage på TV3 i morgen Skæve bryster, dårlige operationer og talentløst arbejde. Når det populære TV3-program "Mit plastikmareridt" vender tilbage i morgen, så har det fået en ny ekspert, der skal hjælpe de danskere, der har fået lavet en dårlig kosmestik operation.

RELATEREDE BØGER

Tiden før døden: Afsnit 1
Dræb ikke en sangfugl
Ada i Gloria 5: Czy Gloria jest chora?
The Ministry of Utmost Happiness
Start med hvorfor
Frode, havets skræk
#Girlboss
Løbbinding
Fremmed
Råddenskabens by
Frk. Skrump