Rådhuset i skovbrynet

UDGIVELSESDATO 30-08-2018
FORFATTER René Kural
ISBN 9788779990203
FILSTØRRELSE 7,86 MB
FILNAVN Rådhuset i skovbrynet.pdf
Defalske9ere.dk Rådhuset i skovbrynet Image
'Rådhuset i skovbrynet' er en fascinerende fortælling om Søllerød Rådhus – i dag Rudersdal Rådhus – et af de smukkeste værker af de verdenskendte arkitekter Arne Jacobsen og Flemming Lassen.Forfatteren René Kural, der selv er arkitekt, formidler sin store faglige ekspertise i et smukt og let læst sprog. Han beskriver, hvorfor rådhuset er så unikt og tager læseren med tilbage til diskussionerne før arkitektkonkurrencen blev udskrevet. En voldsom debat, der blev fulgt i hele landet med forundring. Hvad skete der bag de lukkede døre, inden det ikoniske forslag i 1939 kunne udpeges som vinder af arkitektkonkurrencen? Hvad skete der i de kommende år, indtil byggeriet endelig kunne indvies 16. marts 1942? Hvad de færreste ved er, at rådhuset skulle have været omgivet af bibliotek og biograf. Men hvad skete der med denne unikke funktions­sammensætning?Rådhuset var som arkitektur forud for sin tid, men en besynderlig skæbne har altid hvilet over det: pladsmangel. Det førte til mange excentriske løsningsforslag i årenes løb med udvidelsen fra 1965 som det første seriøse svar herpå.Denne monografi inddrager et særdeles omfattende arkivmateri­ale, hvoraf dele er unikke, som sjældent – eller aldrig – har været publiceret. Bogens omfattende og varierede billedside bidrager til læserens forståelse af de særlige kvaliteter, som både rådhus og interiør besidder. 'Rådhuset i skovbrynet'henvender sig både til fagfolk og den interesserede læser.English edition available: 'The Town Hall at the Edge of the Forest. Designed by Arne Jacobsen and Flemming Lassen'. (Translated by Kenja Henriksen)Om bogens forfatter: ph.d. René Kural er lektor ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering og leder af Activity and health-enhancing Physical Environments Network (APEN) samt selvstændig praktiserende arkitekt med René Kural Tegnestue. Han har tidligere skrevet bogen ”Out!” - om Dansk Tennis Club og tennisspilleren Leif Rovsing og var medforfatter til bogen ”Playable”, begge udgivet af Forlaget Rhodos.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Vil du læse Rådhuset i skovbrynet-bogen i PDF-format online? Et godt valg! Denne bog er skrevet af forfatter René Kural. Med webstedet defalske9ere.dk læses Rådhuset i skovbrynet online nu så nemt!

Åbningstider og kontakt | Rudersdal Kommune

Særlige åbningstider på grund af coronasituationen Læs mere her: Adgang til rådhus, administrationscenter og jobcenter Lukkedage i kommunen Rådhuset i Holte, Administrationscentret i Birkerød og Kultursekretariatet på Kulturcenter Mariehøj har lukket alle helligdage, fredag efter Kristi himmelfartsdag og grundlovsdag. Vi har også lukket mellem jul og nytår - dog kan

Rådhuset i Skovbrynet - Om Søllerød Rådhus ...

"Rådhuset i skovbrynet" henvender sig både til fagfolk og den interesserede læser. Om bogens forfatter: ph.d. René Kural er lektor ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering og leder af Activity and health-enhancing Physical Environments Network (APEN) samt selvstændig praktiserende arkitekt med René Kural Tegnestue.

RELATEREDE BØGER

Bahnwärter Thiel
I syvende himmel
When the Colour Ceases to Be just a Colour – Rockwell Kent’s Greenland Paintings
Ondt blod
Drepte samboerens bror
Repets dom
Forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet
En by i byen
Hunduismen
Historien om en søn
Revolution
Hvor højt tror du, jeg elsker dig?
Mørk treenighed
Dagbog
USA lige nu - det amerikanske mareridt?
My name is Milton!
Tintin filmalbum
Leonora Kristina - fortællinger fra en kongedatters liv
Karla og Jonas
Den pompejanska skökan