Pæonpavillonen

UDGIVELSESDATO 03-04-2010
FORFATTER Lisa See
ISBN 9788711415436
FILSTØRRELSE 5,29 MB
FILNAVN Pæonpavillonen.pdf
Defalske9ere.dk Pæonpavillonen Image
Pæon lever et beskyttet og privilegeret liv som datter af den velhavende Chen-familie. I dagene op til hendes 16 års fødselsdag lader faderen en lille teatertrup opføre kærlighedsoperaen Pæonpavillonen i familiens have. Moderen er imod, at Pæon får lov til at overvære operaen: 'Ugifte piger bør ikke ses i det offentlige.' Men de unge piger bliver placeret bag en beskyttende skærm, så de er skjult for mændene under forestillingen. Ikke desto mindre får Pæon et glimt af den smukke og elegante mand Ren og forelsker sig øjeblikkeligt. Operaen handler om kærligheden mellem to unge mennesker, der mødes i en drøm. Pæon selv er lovet væk til en mand, hun aldrig har mødt, og operaens tragiske kærlighedshistorie bliver det fuldendte udtryk for hendes egne længsler og drømme.Da faderen ved operaens afslutning pludselig annoncerer Pæons bryllup og udpeger brudgommen, ser hun væk. Hun kan ikke bære tanken om at skulle giftes med en anden end Ren. Brylluppet nærmer sig, men Pæon nægter at spise og drikke. Hendes eneste glæde er at læse Pæonpavillonen og nedskrive sine kommentarer. På sit dødsleje erfarer hun, at hendes brudgom faktisk er Ren. Men da er det for sent, og Pæon drager til de dødes verden.Da Ren gifter sig med den forkælede og kolde Tan Ze, forsøger Pæon at tale til ham fra de dødes verden ved at 'overtage' den nye hustrus krop. Det lykkes hende at få Tan Ze til at interessere sig for litteratur og ligeledes nedskrive sine tanker om Pæonpavillonen. Operaen bliver således det univers, hvor Pæon og Ren forenes, og hvor kvinder spejler sig i hinandens skæbner og henter selvindsigt gennem deres fælles lidenskab for poesien.Lisa Sees roman er et enestående indblik i kvinders beskyttede liv i 1600-tallets Kina. Den er baseret på autentiske kvindeskæbner, der har nedfældet deres friheds- og kærlighedstrang inspireret af den klassiske kinesiske opera Pæonpavillonen.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Bogen Pæonpavillonen blev skrevet den 03-04-2010 af forfatteren Lisa See. Du kan læse bogen Pæonpavillonen i PDF, ePUB, MOBI format på vores hjemmeside defalske9ere.dk. Her finder du også andre bøger af forfatteren Lisa See.

Sneblomst og den hemmelige vifte af Lisa See som e-bog

Pæon lever et beskyttet og privilegeret liv som datter af den velhavende Chen-familie. I dagene op til hendes 16 års fødselsdag lader faderen en lille teatertrup opføre kærlighedsoperaen Pæonpavillonen i familiens have.

Pæonpavillonen | Litteratursiden

Få Pigerne fra Shanghai af Lisa See som e-bog på dansk - 9788711415429 - Bøger rummer alle sider af livet. Læs Lyt Lev blandt millioner af bøger på Saxo.com.

RELATEREDE BØGER

Show-bix & Per Højholts mediebevidste praksis
FLYHISTORIER
Calendar Girl 4
Under stjernerne
I-Spy Paris
Uden motiv
Kalypso
Skrivekridtets fossiler
Villads fra Valby som dyrepasser
Døden på stranden
At vække den hellige krop