Christianshavnerliv

UDGIVELSESDATO 16-08-2018
FORFATTER Anders Bjørn & Jane Lytthans
ISBN 9788712057451
FILSTØRRELSE 8,36 MB
FILNAVN Christianshavnerliv.pdf
Defalske9ere.dk Christianshavnerliv Image
Christianshavn har en helt særlig rolle i hovedstadens historie. Grundlagt som fæstningsby af Christian 4. blev bydelen efterhånden centrum for Københavns handel og søfart, ikke mindstkoloni- og slavehandel. Derfor blev Christianshavn også et omdrejningspunkt for indvandring og kontakter til hele verden i gennem århundreder.I 1800-tallet blev Christianshavn et arbejder- og industrikvartermed bl.a. B & W, landets største arbejdsplads. Men bydelen bevarede sin helt særlige identitet og blev efterhånden centrum for politiske og sociale protestbevægelser – med Christiania, som det mest kendte eksempel.Christianshavnerliv er den første samlede fremstilling af bydelen Christianshavns historie og udvikling fra dens grundlæggelse i 1618 frem til i dag. Bogens hovedfokus er at fortælle om livet i bydelen; om sømænd og arbejdere, om fattigdom og sygdom, og i det hele taget hvordan ”almindelige” mennesker har levet under kvarterets skiftende forhold som dynamisk søfarts-og handelsby, et fattigt og overbefolket arbejder- og industrikvarter og i vore dage en malerisk og attraktiv ”by i byen”, der nu også omfatter de tidligere så lukkede områder som Holmen, Margretheholm og Refshaleøen.
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Christianshavnerliv er en god bog. Denne bog er skrevet af forfatter Anders Bjørn & Jane Lytthans. På vores hjemmeside defalske9ere.dk kan du læse Anders Bjørn & Jane Lytthans bog online og også downloade det gratis!

Til salg | Christianshavns Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Christianshavnerliv. Gennem 400 år. Gads Forlag. 386 sider. 349,95 kr. Af Ida Munk. De to forfattere har begge nær tilknytning til Christianshavn, som netop i år kan fejre 400 års jubilæum.

Christianshavnerliv af Anders Bjørn, mfl. som bog

Find de bedste bogpriser og alle anmeldelser af Christianshavnerliv af Anders Bjørn og Jane Lytthans - bogen har fået vurderingen 66 ud af 100

RELATEREDE BØGER

Tæm din stress
Driftsinstruktioner for varmeanlæg
Morderisk bedrag
Okinawa 6: Uppgörelse med Kuong
Træn som en vinder
Jules Vernes En verdensomsejling under havet
Banjofabrikken
En hæklet isbutik
Fragmenter af Danmarks historie 2020-2031
Totaalinen sota
Doktor Z 6 - Den mystiske bog
Quentins
En hårnål klemt inde bag panelet
Born free. Lonne - en gangsters livshistorie
Diamantpigen