Grønland

UDGIVELSESDATO 31-03-2017
FORFATTER Red. H.C. Gulløv
ISBN 9788712049555
FILSTØRRELSE 5,86 MB
FILNAVN Grønland.pdf
Defalske9ere.dk Grønland Image
KAN KØBES SAMLET ELLER ENKELTVISFra 1600-tallet frem til 1900-tallet var Danmark en af de europæiske kolonimagter, i perioder med besiddelser både i Indien, Vestafrika, Vestindien og Nordatlanten. Gads Forlag har taget initiativ til at skabe et nyt standardværk om Danmarks kolonihistorie, der henvender sig til et bredt, historisk interesseret publikum, og som i mange år frem i tiden vil være det centrale referenceværk om emnet. Danmark og kolonierne beskriver de enkelte koloniers historie fra etablering til afvikling: Dansk Vestindien, Grønland, Guldkysten og besiddelserne i Indien. Desuden beskriver værket arven efter det danske herredømme i de forskellige kolonier. I et særligt bind om Danmark behandles centralmagtens rolle i koloniriget, og her kan man også læse om, hvordan kolonierne påvirkede Danmark. Danmark og kolonierne vil fortælle kolonihistorien på en ny måde. Det tager afsæt i mødet mellem Danmark og de enkelte kolonier og vil beskrive de koloniserede samfund på deres egne præmisser, men giver samtidig plads til både de små historier og enkelte menneskeskæbner og de helt store sammenhænge. Værket udkommer i 100-året for salget af Dansk Vestindien og på et tidspunkt, hvor man i Grønland har nedsat en Forsoningskommission til belysning af Grønlands historie som dansk koloni, og hvor der i Danmark er en støt stigende interesse for Danmarks koloniale fortid på godt og ondt.Danmark - En kolonimagtGrønland - Den arktiske koloniVestafrika - Forterne på GuldkystenVestindien - St. Croix, St. Thomas og St. JanIndien - Tranquebar, Serampore og Nicobarerne
DOWNLOAD
LÆS ONLINE

Grønland er en god bog. Denne bog er skrevet af forfatter Red. H.C. Gulløv. På vores hjemmeside defalske9ere.dk kan du læse Red. H.C. Gulløv bog online og også downloade det gratis!

PDF Sar - Grønland

Retsvæsenet på Grønland adskiller sig på flere måder fra det danske. Blandt andet omtales straf ikke i den grønlandske kriminallov, ligesom den ikke indeholder strafferammer. I stedet omhandler den grønlandske kriminallov en række foranstaltninger, hvor retten kan vælge den foranstaltning, der er bedst egnet til at få den kriminelle til at afholde sig fra at begå ny kriminalitet.

Grønland - Wikipedia, den frie encyklopædi

Sammenligning af beregningerne for 2030 viser, at der om 10 år vil være omkring 240 flere i Grønland end beregnet i 2019. Der forventes nu et samlet folketal på 54.451 mod 54.215 i de forrige beregninger. Dette forklares med, at den gennemsnitlige årlige nettoudvandring i den forudgående 10-årsperiode var lidt lavere ved beregningerne i år.

RELATEREDE BØGER

Samarbejde på tværs – et eksempel fra praksis
Måneskinsbanden
Den oprigtige
Fvonk
البيئة المحيطة - في الغابة
En rejse til vestfronten 1914-18
Einzelgänger: Erotische Novelle
FC 메지 2: 결승을 향한 도전
La Biblia: 11 Reyes 1
Indvandringens pris
Far, mor, barn
En datters drøm
Kattens til kærlighed
Højsommer